«Σε μια ελεύθερη κοινωνία, η επιλογή των μέσων που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία ανήκει στους πολίτες, όχι στο κράτος. #Τουρκία», έγραψε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ στο λογαριασμό του στο Twitter.
Το Twitter είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες επικοινωνούν στέλνοντας μηνύματα με όριο τους 140 χαρακτήρες.
Το Βερολίνο συνέχισε την κριτική του κατά της τουρκικής κυβέρνησης και στη διάρκεια της τακτικής κυβερνητικής συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, αλλά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «λογοκρισία» για το θέμα αυτό.
Η Βιρτς υπενθύμισε πως η Γερμανία «δεσμεύεται υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης» και πως το Βερολίνο θεωρεί «αρνητικά αυτού του είδους τα μέτρα, που εμποδίζουν ή αποκλείουν τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ υπενθύμισε από την πλευρά του: «Δεν είναι κάτι καινούριο το να παρατηρούμε ελλείψεις όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία».
Διαβεβαίωσε πάντως πως το θέμα θα θιγεί κατά τις συζητήσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν και πως η γερμανική άποψη θα διατυπωθεί σαφώς.
Οι τουρκικές αρχές τηλεπικοινωνιών (TIB) ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ ότι απέκλεισαν την πρόσβαση στο Twitter κατά διαταγήν της δικαιοσύνης, μετά την απειλή που εκτόξευσε ο Ερντογάν ότι θα απαγορεύσει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης σε αντίποινα για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών υποκλοπών, βάσει των οποίων κατηγορείται στο πλαίσιο ενός σκανδάλου διαφθοράς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου