"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τι να τους δείξουν?

Γράφει ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Από τις κυβερνητικές συσκέψεις  (κυρίως μεταξύ συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων που μένουν άγνωστες) η θλίψη κυλάει σαν δάκρυ κάτω από τις πόρτες, ποτίζει τις μοκέτες. 

Το πρόβλημά τους είναι πως στην άφιξη της «τρόικας» δεν έχουν να επιδείξουν κάτι ουσιαστικό, κάτι αληθινό. Ψάχνουν, δεν βρίσκουν

Και επειδή νομίζουν πως έχουν να κάνουν με έλληνες δημοσιογράφους ή τηλεθεατές, σκοπεύουν να τους κουνήσουν μπροστά στο πρόσωπο το σχέδιο για την ΕΡΤ, μήπως και εισπράξουν κανένα χαμόγελο.  

Τι άλλο θα τους δείξουν; Τη λειτουργία της οικονομικής αστυνομίας, καμιά πρόσληψη συμβούλου αποκρατικοποιήσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στον επισιτισμό. Μέχρι εκεί. 

Αλλά, μεταξύ μας, οι άλλοι δεν έχουν να τους πουν απολύτως τίποτα. Συνεπώς μην καταναλώνετε τη μασημένη τσίχλα του θρίλερ για την έκτη δόση. Στην κατάσταση όπου έχουν περιέλθει τα πράγματα στις αγορές, αν επιστρέψει το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα, τα χρηματιστήρια θα ανοίγουν μόνο για να μπει η καθαρίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: