"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΤΕΤΡΑΔΗ

Είναι μεγάλη μαγκιά να ζητάς συγνώμη, και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΤΡΑΔΗΣ (photo: απο την επίσκεψή του το καλοκαίρι στον Β. ΠΟΛΟ!) είναι πραγματικός ΜΑΓΚΑΣ

Έκανε ένα λάθος και απολογείται δημοσίως. Μπράβο σας κύριε Τετράδη. Αυτό που κάνετε ΣΑΣ ΤΙΜΑ

"Απολογία"
Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΤΡΑΔΗ

ΧΡΩΣΤΑΩ μια διόρθωση στους αναγνώστες. Ο αείμνηστος κυρ Χρήστος, ο λαχειοπώλης για τον οποίο έγραφα τη Δευτέρα, πράγματι έπεσε θύμα κλοπής την περασμένη βδομάδα μέσα σε λεωφορείο, αλλά δεν εδάρη από κανέναν, όπως με πληροφορούν έγκυρα άνθρωποι, που είναι σε θέση να ξέρουν.

ΕΠΙΣΗΣ, πέθανε πράγματι στο πεζοδρόμιο της Σόλωνος από ανακοπή, μόλις διαπίστωσε την κλοπή, υφιστάμενος την καλπάζουσα βία της εποχής.

Η ΣΤΗΛΗ αισθάνεται έτσι ότι χρωστάει την απολογία και στον άγνωστο οδηγό ενός λεωφορείου, που πιθανώς δεν πήρε καν χαμπάρι το συμβάν και ο οποίος υπέστη άδικα τη μήνιν του αρθρογράφου για το συγκεκριμένο περιστατικό.

ΕΠΕΙΔΗ, όμως, ο γράφων είναι καθημερινός περιπατητής και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι αυτόπτης μάρτυρας και της βίας και της αντίστοιχης αδιαφορίας του φόβου των πολιτών.

ΑΣ εκληφθεί, έτσι, το άρθρο της Δευτέρας, ως μια φωνή καταδίκης και της βίας και της αδιαφορίας, που είναι πια καθημερινές, αλλά και ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης σ' έναν άνθρωπο γνωστό και αγαπητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: