"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Φτου σας! Φτου σας! Φτου σας!

Γράφει ο Ο Φ. Χατζημανατής,
Λυσιμαχίας 24, Αθήνα

(...) Απευθύνομαι κατευθείαν στο ελληνικό πολιτικό Κατεστημένο:
Το "Κ" επελέγη κεφαλαίο για να στοχοποιήσει και όχι για να δώσει εννοιολογική σημασία:

Φτου σας! Φτου σας! Φτου σας!

Μόνο αυτές οι λέξεις έρχονται στο μυαλό μου, προκειμένου να εξωτερικεύσω τη βαθύτατη αγανάκτησή μου και την τεράστια πικρία μου, για την παταγώδη αποτυχία, και ανικανότητά σας να οδηγήσετε τη χώρα σε υγιή και σταθερά μονοπάτια προόδου και ευημερίας μετά τη μεταπολίτευση.

"Φάγατε"- όχι όλοι σας, όμως ξέρετε πολύ καλά ποιοι από σας- τεράστια ποσά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είχαν δοθεί αυτά για διαρθρωτικές δομές στην ανάπτυξη της χώρας και κατέληξαν στις τσέπες είτε τις δικές σας, είτε των φίλων σας, συγγενών, κουμπάρων, ημέτερων, συνδικαλισταράδων, κομματόσκυλων κ. λπ κ.λπ.

Ησασταν οι εκλεγμένοι ταγοί μας- τρομάρα μας- και μας αφήνατε να ζούμε στον ψεύτικο κόσμο των ψευδαισθήσεων με τα ξένα δανεικά, το πλαστικό χρήμα και τα εορτοδάνεια. Το μόνο που σας ενδιέφερεεπαναλαμβάνω όχι όλους- ήταν η μίζα, η λαμογιά, η ατιμωρησία, το υπουργικό και βουλευτικό σας άσυλο.

Εφιάλτης σας ήταν μόνο η φράση "πολιτικό κόστος" στον... μικρόκοσμο των κομμάτων σας. Το μόνο που κάνατε ήταν να προσφέρετε αφειδώς ασυλία και ατιμωρησία στους ενόχους και να δίνετε αυξήσεις και τεράστια ποσά αναδρομικών στη δικαστική εξουσία και επειδή "ακολουθούσατε νομικά" το μισθολόγιο των δικαστικών, αυξάνατε κι εσείς το... πενιχρό σας εισόδημα!

Το ξέρω, χρησιμοποιώ σκληρή γλώσσα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Με αναγκάσατε, εσείς, το πολιτικό κατεστημένο να προσθέσω δίπλα στο "γονιδιακό" μου ελληνικό φιλότιμο και τη λέξη: χαιρεκακία. Γιατί, δεν σας το κρύβω, χαίρομαι κατά βάθος, σήμερα στα 65 μου χρόνια, που με την επέμβαση της άυλης, αλλά και ανελέητης, συνάμα τρόικας (Ευρωπαϊκή Ενωση- Κεντρική Τράπεζα- ΔΝΤ), στα οικονομικά μας, εσείς, κύριοι, του σάπιου πολιτικού κατεστημένου θα χάσετε μέρος της εξουσίας σας και δεν θα έχετε πλέον πολλά περιθώρια... λαμογιάς.

Για την πατρίδα μου μόνο λυπάμαι που χάνει μέρος της εθνικής κυριαρχίας (...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: