"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ: Είμαστε η σπορά των νικητών του 1945 και του 1949

Του
Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
(Δημοσιεύθηκε στο Μακελειό του Σαββάτου 12/2/2022)  


Ποιός είναι ο σκοπός της πολιτικής; 

Η Ελλάδα να γίνει ισχυρή και ευημερούσα, επίφοβη στους εχθρούς, σεβαστή στους συμμάχους και να λύνονται τα προβλήματα. Κι αυτό προϋποθέτει να έχουμε εθνική ταυτότητα, φρόνημα, ηγεσία και ισχυρή ελεύθερη οικονομία. 

Η χώρα, που εμείς ονομάζουμε Πατρίδα και οι Απόστολοι του Μαρασμού την ονομάζουν απλώς χώρο, θέλει σχέδιο, συνέπεια, επιμονή. Με ονειρώξεις και φαντασιώσεις δεν λύθηκε ποτέ τίποτα και ο λεγόμενος “πατριωτικός χώρος” έχει μπόλικες, βαυκαλίζεται με αυτές όταν δεν τρώει κόλλυβα σε εθνικά μνημόσυνα για ευκλεείς ήττες. 

Εμείς, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (Νέα Δεξιά και Δημιουργία Ξανά) θέλουμε επιτέλους νίκες.

Όμως ας τον προσδιορίσουμε τον πατριωτικό χώρο. 

Αν οι πατριώτες στην Ελλάδα είναι μόνοντο αυτή τη στιγμή δημοσκοπικό 1 με 2% του συνασπισμού μας με τον Θάνο Τζήμερο (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) και του αντίστοιχου της διάσπασης της ΧΑ, συν ένα 2,5% με 4% του κηραλοιφέως, δηλαδή αν αυτή τη στιγμή οι πατριώτες είναι μάξιμουμ 8%, τότε ίσα που προλαβαίνουμε να φύγουμε όσο πιο μακριά γίνεται και η χώρα τελείωσε. Είναι κωμικοτραγικό κάποιοι με περικεφαλαία να παριστάνουν τους αποκλειστικούς φορείς του πατριωτισμού. Διότι τότε το υπόλοιπο 98-99% του λαού τί είναι, προδότες; 

Ο μέσος Έλληνας, συντριπτικά πλειοψηφικά αγαπάει τον τόπο του. Ο πατριωτικός χώρος ξεκινάει από την Άκρα Δεξιά και φτάνει ως τις παρυφές της Αριστεράς. 

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι πατριωτικό κόμμα, έχει επίγνωση πως δεν έχει την αποκλειστικότητα, δεν είναι εμπορική πατέντα ο πατριωτισμός και απευθυνόμαστε σε όλο αυτό τον τεράστιο αριθμό πολιτών για να τους πείσουμε.

Οι δε αρρώστιες του χώρου είναι η συνωμοσιολογία, η καπηλεία εθνικών και θρησκευτικών ιδεών και συμβόλων, η ροπή σε πυροβολημένες θεωρίες, ο ανορθολογικός φανατισμός, κυριολεκτικό κόλλημα σε φαντασιώσεις. Πχ, θα στεναχωρήσω μερικούς αλλά σήμερα δεν πρόκειται να έρθει κανένας Λοχίας. Ούτε Υποδεκανέας δεν προτίθεται να γίνει επίορκος και κορόϊδο για να πάει φυλακή. Όποιοι το ζαχαρώνουν κάτι τέτοιο, ματαιοπονούν και διακωμωδούν τις εθνικές ιδέες προσδοκώντας πραξικοπήματα. Έχουμε 2022, ε; Η χώρα θα γίνει ισχυρή με δημιουργία αληθινής φιλελεύθερης οικονομίας.

Αυτές οι οικονομίες παράγουν πλούτο: χαμηλή σταθερή φορολογία, ελάχιστη γραφειοκρατία, κίνητρα γιαεπενδύσεις, δημιουργικότητα και ανταγωνιστικότητα. 

Δείτε όμως τα οικονομικά προγράμματα των λεγομένων “εθνικιστών”.

Θα μπορούσαν να είναι προγράμματα του ΚΚΕ, κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, κρατικός παρεμβατισμός παντού. Συνταγή για μιζέρια και χρεωκοπία.  

Επίσης, επειδή μερικοί γράφουν εξυπνάδες, θα το κάνω ψιλά: το να έχεις πάνω σου τατουάζ την σβάστικα, είναι το ίδιο σαν να έχεις την τουρκική ημισέληνο ή σφυροδρέπανο. Είναι όλα σύμβολα εχθρών του Έθνους. Και όχι, αυτοί που τα χρησιμοποιούν δεν έχουν στο μυαλό τους τον Αρχαίο Ελληνικό ή Ινδικό Πολιτισμό. Το έχουν πει, μιμούμενοι όλο το τυπικό του εθνικοσοσιαλισμού, αίρεση του Μαρξισμού, που η Ελλάδα το πλήρωσε με 800.000 νεκρούς συνολικά: “Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945”! Η Αριστερά τρίβει τα χέρια της με τέτοια. Τεράστια η ακούσια πάσα που της έγινε με την δολοφονία Φύσσα.

Σήκωσαν κεφάλι και καθυβρίζουν οποιονδήποτε Έλληνα διατυπώσει στοιχειώδεις λογικές θέσεις κατά της λαθροεισβολής, της δικτατορίας του “δικαιωματισμού” κ.α. ως φασίστα, νεοναζί, ρατσιστή κλπ.
 

Εμείς το λέμε καθαρά, είμαστε η σπορά των νικητών του 1945 και του 1949.
 

Είμαστε η περήφανη σπορά του Δαβάκη, του Κώστα Περρίκου, του Τσακαλώτου, των Τσιγάντε, του Γεώργιου Γρίβα – Διγενή, του Παπάγου, της Ορεινής Ταξιαρχίας του Ρίμινι, του Ιερού Λόχου, που πολέμησαν τον Άξονα και μαζί με τον υπόλοιπο Στρατό απέτρεψαν την επιβολή σταλινικής δικτατορίας και την απόσπαση εθνικού εδάφους

Είμαστε η σπορά των ανωνύμων ηρώων που ανασυγκρότησαν την Ελλάδα, δούλεψαν, ανάθρεψαν παιδιά με πατριωτισμό και αγάπη στην ελευθερία.

Είμαστε απέναντι στον κόκκινο και μαύρο φασισμό, με το ίδιο σθένος και συνέπεια που στεκόμαστε μαχητικά απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και δεν λησμονούμε ποτέ τα αδέρφια μας στην Κύπρο, στην Βόρειο Ήπειρό και στην διασπορά.
 

Είμαστε η σπορά του Παλαμά, του Σεφέρη, του Ελύτη. Είμαστε η σπορά όλων αυτών που δούλεψαν, έχτισαν, φύτεψαν, διακρίθηκαν στις επιστήμες, στις τέχνες, στο εμπόριο.  

Είμαστε αυτονόητα οι αληθινοί Ευρωπαίοι, διότι εδώ γεννήθηκαν όλες οι ιδέες που συγκροτούν την Ευρώπη.

Η Ευρώπη χωρίς εμάς και το συστατικό του Ελληνικού Τρόπου, απλά δεν υπάρχει. Και γνωρίζουμε πως ο πατριωτισμός, όχι μόνον δεν αποκλείει τις καινοτομίες, την σύγχρονη τεχνολογία, τις σύγχρονες δομές και θεσμούς αλλά αντίθετα τα επιβάλλει, διότι μόνον έτσι θα
γίνει η Πατρίδα ισχυρή και οι Έλληνες θα ευημερήσουν
. Και αυτά θα γίνουν μέσααπό τους θεσμούς της Δημοκρατίας, με πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και τωνρηξικέλευθων και απολύτως λογικών Νόμων που θα φέρουμε στη Βουλή. Και όλατα παραπάνω στην πραγματικότητα είναι κτήμα της πλειοψηφίας του λαού, πληντων Αποστόλων του Μαρασμού, των μηδενιστών.

Για να μεγαλώσει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και να γίνει η ευρύτερη συμμαχία που χρειάζεται, σε αντίθεση με τις αρρώστιες άλλων προσπαθειών, έχει μια βασική ποιοτική προϋπόθεση: την σοβαρότητα λόγων και έργων.

 Γιατί, αδέρφια, χωρίς ποτέ να μιμηθούμε εχθρούς του Έθνους, χωρίς ποτέ να λερώνουμε τον δημόσιο λόγο με τα σύμβολα τους, σύμβολα ανθελληνικού ολοκληρωτισμού και ανελευθερίας, βαρβαρότητας, εμείς έχουμε μια φιλοδοξία: 

 

Να είναι οι απόγονοι μας τόσο περήφανοι για μας και τα έργα μας, όσο είμαστε εμείς για τους προγόνους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: