"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «πιάστης» γιατρός

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Βοά το Ιπποκράτειο των Αθηνών για τον μεγαλογιατρό, ο οποίος πιάστηκε στα τέλη της εβδομάδος με τη «γίδα στον πλάτη» (κατά την ορθή έκφραση της ευάνδρου Ηπείρου περί του συγκεκριμένου ανατομικού τμήματος του ανθρώπινου σώματος – σου λέει «Ο» πλάτης. Οι υπόλοιποι την κάνουν γένους θηλυκού, «Η» πλάτη, αλλά εγώ θα επιμείνω στην ορθότητα της έκφρασης). Βοά λοιπόν το Ιπποκράτειο γιατί ο καλός θεράπων του Ασκληπιού και ορκισμένος – με τον σχετικό όρκο – «συνάδελφος» του Ιπποκράτη του Κώου, «τα άρπαξε» κατά το κοινώς λεγόμενο, εντός φακέλου από φουκαρά ασθενή, τον οποίο όφειλε να περιθάλψει αφιλοκερδώς, διότι αυτή ήταν η εκ των καθηκόντων του υποχρέωση που είχε απέναντί του.

Ο άλλος τα έδωσε, αλλά προηγουμένως είχε προνοήσει να περάσει κι από την Ασφάλεια να του τα φωτοτυπήσουν τα 50άρικα, έτσι όταν έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ο καλός ασκληπιάδης βρέθηκε με τα φωτοτυπημένα 50άρικα, και ούτω πως τεκμηριώθηκε η δωροληψία.  

Για τι άλλο βοά το Ιπποκράτειο; 

 Διότι ο περί ου ο λόγος «πιάστης» και «αρπαχτιάρης» γιατρός ήταν – και είναι – ένα πολύ αγαπημένο δε, παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των γιατρών.

Εις ανταπόδοσιν δε της λατρείας στον αρχηγό, και το αγαπημένο δίδυμο του υπουργείου Υγείας, ο κύριος Ξανθός έδωσε αληθινή μάχη για να του ανατεθεί η πρωτοκαθεδρία στο νοσοκομείο, ώστε μέσω αυτής να το ελέγχει. 

Στο πλαίσιο της μάχης που έγινε στο παρασκήνιο μέχρι να του «περάσει» του κυρίου Ξανθού η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ο καλός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ με τα μακριά χέρια...

 

 παραμερίστηκαν σπουδαίοι επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Δημήτρης Τούσουλης!

Θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Ξανθός δεν γνώριζε τη σκοτεινή πλευρά του εκλεκτού του…




Δεν υπάρχουν σχόλια: