"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Προσοχή!



Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη-δικαιολογημένα- στον κορονοϊό αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγουν οι εξής διαπιστώσεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά μας.
 
1.-Η Τουρκία μπορεί να υποχώρησε στον Έβρο αλλά ετοιμάζει τον επόμενο γύρο. Ακόμη και αν ο Ερντογάν έχει προβλήματα υγείας, στο τουρκικό κράτος έχει διαμορφωθεί μια θεσμική μνήμη που δεν θα αλλάξει. Ακόμη και αν το θελήσει μια νέα τουρκική ηγεσία θα πάρει πολλά χρόνια για να δούμε κάτι διαφορετικό. Το επόμενο χτύπημα της Τουρκίας προετοιμάζεται, ήδη.

2.-Στον Έβρο υπήρξε μια αδιαμφισβήτητη ελληνική επιτυχία λόγω της ετοιμότητας, της αποφασιστικότητας και της καλής οργάνωσης της Ελληνικής πλευράς. Αλλά στον Έβρο δεν αντιπαρατέθηκαν στρατοί. Όχι πως αυτό μειώνει την προσπάθεια των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
 
3.-Οι κρίσιμες ώρες είναι οι πρώτες. Και σ αυτές πρέπει να είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις ΜΟΝΟΣ την απειλή. Αν δεν το κάνεις ένα μεγάλο μέρος της μάχης θα έχει κριθεί.
 
4.-Κανείς δεν θα πολεμήσει για σένα. Μπορεί να σου προσφέρουν υποστήριξη αλλά στη μάχη δεν θα μπει κανείς πέραν των δικών σου δυνάμεων.
 
5.-;Oπως πολύ εύστοχα είπε ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς στη συνέντευξη με τρείς επίτιμους πρέσβεις που πήρα για τις Anixnefseis web TV, (Μαλλιάς, Κανέλλος, Κουμανάκου), μέχρι τώρα, στηρίζαμε την εξωτερική μας πολιτική στο Διεθνές Δίκαιο. Τα πάντα έχουν αποσαθρωθεί. Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει.
 
6.-Πρέπει οπωσδήποτε, αν θέλουμε να επιβιώσουμε, να αναπτύξουμε:...


 την οικονομία, την άμυνα, τη διπλωματία.
 
7.Όλα τα άλλα είναι “έπεα πτερόεντα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: