"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απαγορεύονται τα τατουάζ τα σκουλαρίκια και οι γενειάδες στους Γερμανούς στρατιώτες

Απαγορεύονται τα τατουάζ και οι γενειάδες στους Γερμανούς στρατιώτες Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους στρατιώτες αναφορικά με την εμφάνισή τους εξέδωσε ο γερμανικός στρατός. Τα τατουάζ με γυμνές γυναίκες, τα σκουλαρίκια αλλά και οι γενειάδες απαγορεύονται πλέον.

Οι λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές, που δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Άμυνας και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το έγκυρο στρατιωτικό μπλογκ, Augen Geradeaus, έχουν προκαλέσει διαμάχες σχετικά με τον βαθμό που μπορεί ο στρατός να ελέγχει τις ζωές των στρατιωτών.

Από την 1η Φεβρουαρίου, η Bundeswehr θα ελέγχει πλέον την εμφάνιση των στρατευμάτων της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Spiegel.

Οι στρατιώτες, ως «εκπρόσωποι της χώρας τους» δεν επιτρέπεται να έχουν πορνογραφικά, μη ορθά πολιτικά ή «ρατσιστικά» τατουάζ. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι κοντά, με το μούσι να επιτρέπεται μόνο κατά την περίοδο των διακοπών.

Οι οδηγίες που αφορούν στο πώς θα κρατούν τα νύχια τους καθαρά, πώς το μέικ απ θα είναι διακριτικό και τα κοσμήματα ελάχιστα, δεν προκάλεσαν αντιδράσεις.

Αυτό που προκάλεσε σχόλια ήταν το τμήμα που αναφερόταν στα τατουάζ:

Αυτά εξακολουθούν να επιτρέπονται, αλλά ο στρατός θα ακολουθήσει πλέον αυστηρότερη γραμμή σχετικά με το τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό. Οι στρατιώτες θα πρέπει να καλύπτουν πορνογραφικά και ρατσιστικά τατουάζ ή μοτίβα, ακόμη κι αν αυτά είναι στο λαιμό, τα χέρια ή το πρόσωπο.

Τα σκουλαρίκια στα αυτιά και τη μύτη δεν επιτρέπονται, ούτε όμως και τα διακοσμητικά εμφυτεύματα, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η ανάρτηση των οδηγιών στο μπλογκ Augen geradeaus, συγκέντρωσε πάνω από 200 σχόλια μέσα σε μια μέρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν στρατιώτες της Bundeswehr που εξεπλάγησαν από την πολύ εμπεριστατωμένη φύση των νέων οδηγιών τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: