Γράφει ο Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Ευτυχώς, ο Κ. Καραμανλής ο Μικρός, δεν μας απασχολεί συχνά με την πολιτική του σκέψη. Παρεμβαίνει σπάνια. Ωστόσο, όταν το κάνει, μας αφήνει έκπληκτους!
Προφανώς, δεν θα μπορούσε να λείψει από την εκδήλωση που διοργάνωσε το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με αφορμή την 47η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, είχαμε μια σπάνια ευκαιρία να τον απολαύσουμε.
Ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει ευθέως την Ευρώπη για τα απεχθή «τιμωρητικά» μνημόνια (ως κρυφός αντιμνημονιακός αγωνιστής και ανομολόγητα αντιευρωπαϊστής) που επιβληθήκαν στην χώρα λόγω της καταστροφικής του διακυβέρνησης όπου ξέφυγε το δημόσιο χρέος.
Να θυμίσουμε σε όσους διαθέτουν ασθενή μνήμη ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, την περίοδο Σημίτη μειώθηκε κατά 1,4 μονάδες. Το 1995 ήταν 99,2% και πήγε 97,8% το 2003. Αντίθετα, ο δημοφιλής Κ. Καραμανλής που εμφανίστηκε ως πατριάρχης της εξυγίανσης και αντικατέστησε την διεφθαρμένη κυβέρνηση Σημίτη που είχε αφήσει μια Ελλάδα του κουτιού (με τα όποια λάθη που έχουν ακόμα και οι πιο λαμπρές διακυβερνήσεις), παρέδωσε δημόσιο χρέος 127,9 % με μια εκτροχιασμένη και ανεξέλεγκτη κατάσταση χρεοκοπίας που ξεπέρασε τελικά και το 300%…
Να θυμίσουμε επίσης, ότι ο Κ. Καραμανλής δάνεισε στο αντιμνημονιακό επαναστατικό μέτωπο τον φανατικά αντιευρωπαϊστή Καμένο με τα κομάντο του, που στη συνέχεια στήριξε συγκυβερνώντας δυο κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Επιστέγασμα της στήριξης αυτής υπήρξε και η τοποθέτηση τού πιο στενού του συνεργάτη, Π. Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Με δυο λόγια, ο Καραμανλής ο Μικρός κατηγόρησε ευθέως την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αποδέχτηκε και συμφώνησε στο μεγαλύτερο κούρεμα δημόσιου χρέους (στην δημιουργία του οποίου ο ίδιος έχει τεράστια ευθύνη και θα έπρεπε σε μια σοβαρή χώρα τουλάχιστον να κρύβεται…) στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και τέθηκαν οι βάσεις για επιπλέον σημαντική μείωση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, έτσι ώστε σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μπορεί να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα της χώρας!
Και όχι ότι δεν ήταν ενήμερος ο Καραμανλής ο Μικρός. Υπάρχουν οι δηλώσεις του κύριου Π. Δούκα, επικεφαλής τότε του Γενικού Λογιστηρίου που επεσήμαινε τους κίνδυνους των ελλειμμάτων αλλά και η δήλωση του δικού του «Τσάρου της Οικονομίας» (τρομάρα του!), αλήστου μνήμης, Γ. Αλογοσκούφη ότι ήταν ενημερωμένος ο Καραμανλής ο Μικρός για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και ως μεγάλος ηγέτης είχε αποφανθεί: «άστο για αργότερα!»…
Τελικά...
τον λογαριασμό τον πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ – αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου