"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η κόντρα με την Γερμανία πλήττει τον τουρισμό

Κάθετη πτώση του ρυθμού των κρατήσεων για τον ελληνικό τουριστικό προορισμό από την αγορά της Γερμανίας για το προσεχές καλοκαίρι διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα.
Οι τουριστικοί επιχειρηματίες της χώρας αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στο άσχημο κλίμα που έχει καλλιεργήσει μερίδα γερμανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη χώρα μας. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού εκφράζουν τον φόβο πως τυχόν συνέχιση αυτής της στάσης απέναντι στη χώρα μας μπορεί να προκαλέσει μόνιμες απώλειες για τον ελληνικό τουρισμό από τη σημαντικότερη αγορά όπως είναι η Γερμανία, με αφίξεις 2,4 εκατ. ετησίως.

Με παρέμβασή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, από τη μία, κατακρίνει την πρόσφατη προκλητική για τον πολιτισμό ενέργεια γερμανικού εντύπου, από την άλλη, τονίζει ότι το συμφέρον της χώρας στη δύσκολη αυτή πολιτική και οικονομική συγκυρία υπαγορεύει την ήρεμη και νηφάλια προσέγγιση των γεγονότων. Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά καλείται να ισορροπήσει μεταξύ σφύρας και άκμονος. Το θέμα είναι για πόσο καιρό ακόμα θα μπορεί να το κάνει...

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: