Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Παρά την αρκετά μεγάλη λογοκρισία στο Διαδίκτυο και τουλάχιστον δύο μακροχρόνια επικοινωνιακά μπλακάουτ, οι ακτιβιστές που τάσσονταν υπέρ της επανάστασης χρησιμοποίησαν το ίντερνετ για να διασπείρουν πληροφορίες και να δημιουργήσουν ένα ρεύμα υποστήριξης εντός και εκτός της Συρίας. Παρόλα αυτά βρήκαν άξιο αντίπαλο στο πρόσωπο του SEA, που ισχυρίζεται ότι οι αντάρτικες δυνάμεις αποτελούνται κατ' ουσία από ισλαμιστές τρομοκράτες οι οποίοι απολαμβάνουν την στήριξη της Δύσης και έχει σαν στόχο να τους εκθέσει.
Σε ομιλία του τον Ιούνιο 2011, ο ίδιος ο πρόεδρος Άσαντ εξύμνησε τον SEA για τις προσπάθειές του, περιγράφοντας την ομάδα ως «εικονικό στρατό στον κυβερνοχώρο». Οι χάκερ του SEA έκτοτε έχουν εισβάλει στις προσωπικές σελίδες στο Facebook της αμερικανίδας παρουσιάστριας Όπρα Γουίνφρι και του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στο Twitter του προέδρου της Fifa Σεπ Μπλάτερ και στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που ανασκευάστηκε ως προπαγάνδα υπέρ του Άσαντ.
Όμως οι πλέον διάσημες «επιχειρήσεις» των μελών του SEA αφορούν την εισβολή στους λογαριασμούς στο Twitter παγκοσμίως γνωστών δημοσιογραφικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times, NPR, BBC Weather, Guardian και E! News, ενώ προσπάθησαν να εισβάλουν και σε λογαριασμούς δημοσιογράφων του Independent.
Παρά τις όχι και τόσο εκλεπτυσμένες μεθόδους του, ο SEA μπόρεσε ακόμη και να προκαλέσει «μίνι» βουτιά 136 δισεκατομμυρίων δολαρίων του δείκτη Dow Jones στις 23 Απριλίου, αφότου εισέβαλαν στον λογαριασμό στο Twitter του Associated Press, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση στον Λευκό Οίκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου