Ποιος θα κέρδιζε και τι από μια χαοτική κατάσταση; Τι προσδοκούν όσοι το επιδιώκουν; Τι έχουν στο μυαλό τους; Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι απλή:
Πάντως αν το εννοούσε, θα ήταν δέκα φορές χειρότερα, καθώς μαζί με τον λαϊκισμό θα συνυπήρχε η άγνοια του Συντάγματος, πράγμα θεωρητικώς αδιανόητο για πολιτικό αρχηγό μεγάλου κόμματος. Δεν συζητάμε για τις ολέθριες συνέπειες, αν η χώρα ξαναπήγαινε σε εκλογές. Μάλλον για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να πάρει πόντους, ως αντιμνημονιακότερος του ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε ως φαίνεται! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στην Ελλάδα!
Στον ίδιο παρανομαστή είναι το παραλήρημα του συνδικαλιστή Φωτόπουλου, που καλεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο, προκειμένου “να πέσει το σύστημα”! Προτείνει μπλοκάρισμα των νευραλγικών τομέων του κράτους και άσκηση συντονισμένης πίεσης για πολλές μέρες, ώστε να πέσει το σύστημα. Και όπως είπε: “οι απειλές της τρόικας και της κυβέρνησης δεν μας πτοούν.” Με άλλα λόγια προκειμένου ο Νίκος Φωτόπουλος να προαχθεί από πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ σε πρόεδρο της ΓΣΕΕ και να τύχει της υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να διαλυθεί η χώρα!
Ότι δεν έχει καταρρεύσει, σε μια χώρα χρεοκοπημένη που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, να παραδοθεί στις διαθέσεις του Φωτόπουλου και των ομοίων του. Άλλωστε όπως ο ίδιος είπε: “Ή αυτοί ή εμείς!” Διαλέγουμε και παίρνουμε...
Ανέκαθεν η χώρα ζούσε σε τεντωμένο σκοινί, έχοντας όμως από κάτω το δίχτυ ασφαλείας του δανεισμού . Παραδοσιακά, για δεκαετίες ολόκληρες, ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του, χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Είτε ήταν κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση, έκανε αυτό που τον βόλευε. Έτσι εκπαιδεύτηκε ο πολιτικός κόσμος, αλλά έτσι έμαθαν και οι εκλογείς να διαλέγουν κυβερνήσεις.
Και αυτό όπως φαίνεται δεν αλλάζει απο τη μια μέρα στην άλλη. Ήταν μια διαδικασία που διάβρωσε έως και τις συνειδήσεις μας, ακόμη και αν όλα αυτά τα χρόνια, ξοδεύαμε όπως αποδείχθηκε, δανεικά που πήραμε από τα παιδιά μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου