ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Ο παλιός, καλός Αλέξης (Πρώτος στην αριθμητική και την Ιστορία, πρώτος και στους αγώνες)

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει για τον σ. Αλέξη Τσίπρα, τον πρώτο πρωθυπουργό που διαδήλωσε εναντίον του εαυτού του!

Αντικειμενικοί παρατηρητές εκτιμούσαν ότι σιγά-σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απώλεια της κυβέρνησης. Όλα αυτά μέχρι που ο σ. Τσίπρας θυμήθηκε το παρελθόν του. Τότε ξανάρχισαν τα «βοήθα Παναγιά».


Φονιάδες της Δημοκρατίας είστε Δημοκράτες


 

Ο σ. Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που διαδήλωσε εναντίον του εαυτού του. Περπάτησε στους δρόμους της φωτιάς, συγκεκριμένα από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι το Σύνταγμα γιατί είχε λόγους. Καθώς οι σύντροφοί του φώναζαν «φονιάδες των λαών - Αμερικάνοι», αυτός ένιωσε το χρέος να τιμήσει «όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα».

Δηλαδή, σύμφωνα με τον διαδηλωτή σ. Τσίπρα οι φονιάδες των λαών στήνουν αμερικανοκίνητες χούντες δολοφονώντας τη Δημοκρατία. Ξεμπροστιάζει έτσι τον κυβερνήτη σ.Τσίπρα που πριν από λίγους μήνες εκθείαζε τον αμερικάνο σ. Πρόεδρο Τραμπ διότι «βασική αξία που διατρέχει την αμερικάνικη κουλτούρα είναι αυτή της δημοκρατίας, αυτήν υπηρετεί και ο πρόεδρος», όπως του είχε πει αυτοπροσώπως.

 
Σαράντα (χιλιάδες) παλικάρια

 

Μετά από τη διεθνή πατέντα του διαδηλωτή κατά των απόψεών του, ο σ. Αλέξης πρωταγωνίστησε και σε άλλους χαριτωμένους νεωτερισμούς. Έγινε και ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός που διαθέτει συγκεντρωσιόμετρο. Με μία ακόμη ιστορική του ανάρτηση στο Facebook χαιρέτισε «τους 40.000 πολίτες που έστειλαν μήνυμα κατά του αυταρχισμού». Για να το λέει θα πρέπει να τους μέτρησε, αλλά έτσι όπως είναι άμαθος στις πολύπλοκες πράξεις, στο τέλος μπέρδεψε τα δαχτυλάκια του. Στη διαδήλωση για το «Μακεδονικό» τα drones έδειχναν ότι ο κόσμος είχε καταλάβει ολόκληρη τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το Χίλτον, ολόκληρη τη Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Συγγρού, ολόκληρη τη Φιλελλήνων, ολόκληρη την πίσω πλευρά του Συντάγματος, την Ερμού, τη Μητροπόλεως, την Καραγιώργη Σερβίας, την Ακαδημίας, την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου μέχρι το ύψος της Αμερικής. Αυτό το πλήθος, το υπουργείο της σ.Γεροβασίλη το είχε υπολογίσει 60.000 ακριβώς, ούτε ένας παραπάνω.

Η τελευταία συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο ήταν πράγματι μαζική, όμως κανείς δεν τολμάει να ισχυριστεί ότι κάλυψε τα δύο τρίτα της προηγούμενης. Ήταν εντυπωσιακά μικρότερη. Προφανώς ο σ. Τσίπρας έκανε λάθος μέτρημα στη μία ή στην άλλη περίπτωση, ίσως και στις δύο.

 
Είμαστε χίλιοι δεκατρείς

 

Το πιο μικρό κομμάτι της πορείας ήταν αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλο που συμμετείχε και πλήθος αστυνομικών οι οποίοι προστάτευαν τον τέως πρωθυπουργό και τους συνοδοιπόρους του, ήταν εύκολο να βρεις τον αριθμό τους. Οι πιο αισιόδοξοι μέτρησαν 1.000 κεφάλια (iefimerida), άλλοι τους βρήκαν περίπου 600. (Η «Αυγή» έμεινε μακριά από τη δυσάρεστη αριθμητική). Αυτό δεν εμπόδισε τον σ. Αλέξη να πανηγυρίσει γιατί πέρασε στον κόσμο το μήνυμά του και «ξαφνικά προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές». Κάποιοι μίλησαν για εξόφθαλμο καπέλωμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχουν άδικο. Το ίδιο κόμμα, όταν πέρσι κάτι αντίστοιχο επιχειρήθηκε από το ΚΚΕ, έβγαλε ανακοίνωση ενάντια στην «ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό. Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία».
 

Κάτω η χούντα των αλλονών


 

Η επέτειος του Πολυτεχνείου ήταν μία καλή ευκαιρία για να θυμηθεί ο σ. Αλέξης και το κόμμα του τον αντιχουντικό τους προσανατολισμό και καλά έκαναν. Ανακοίνωση που αναφέρεται με ειρωνία στον πρωθυπουργό: «Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδοπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού». Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καμία επαφή με οτιδήποτε παραπέμπει στην 21η Απριλίου, αλλά ο τέως συνεταίρος και επί 5ετία σύντροφος στις αντιμνημονιακές μάχες Πάνος Καμμένος έχει τις αντιρρήσεις του. Με θάρρος και γνώση είχε καταγγείλει τον σ. Βούτση (τον οποίο ανέφερε σαν «Βρούτση», μάλλον γιατί ο γιος του έκανε πάλι τα δικά του με το πληκτρολόγιο) ότι κατά την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ θύμισε τον Παττακό και αμέσως μετά το πήγε παραπέρα. Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την εποχή της χούντας όπου ο σ. Τέρενς έπαιρνε συνέντευξη από τον δικτάτορα Στυλιανό Παττακό, ενώ είχε και την επιμέλεια του ρεπορτάζ για την επιστροφή της εθνικής ομάδας Στίβου που είχε έρθει πρώτη στους Βαλκανικούς Αγώνες. Εκεί ο σ. Κουίκ συνομιλούσε κάπως οικεία με τον Κωνσταντίνο Ασλανίδη, τον οποίο χαρακτηρίζε «αρχιτέκτονα της επιτυχίας», ενώ στη συνέχεια εισέπραττε και τα δικά του εύσημα ο Ιωάννης Λαδάς. Αυτό το παρελθόν δεν εμπόδισε τον σ. Τσίπρα που δεν σηκώνει χουντική μύγα στο σπαθί του, να εντάξει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τον σ. Τέρενς Κουίκ.

Ίδια συντροφική αντιμετώπιση είχε ο σ. Τσίπρας και για την περίπτωση της Έλενας Κουντούρα. Από την ίδια πηγή, δηλαδή τον ντόμπρο και ευθύ (όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος ο σ. Αλέξης) Πάνο Καμμένο, πληροφορηθήκαμε τις «χουντικές ρίζες» της πρώην δεξιάς υπουργού και νυν αριστερής βουλευτίνας: «Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών... Αν αυτή την αριστερά θέλουν τότε τους καλωσορίζω». Η ετεροχρονισμένη απέχθεια του σ. Καμμένου απέναντι στο πρώην επιφανές στέλεχος των αλησμόνητων Ανεξάρτητων Ελλήνων, την οποία κατηγορεί για τη δράση του συνθέτη πατέρα της, ταιριάζει απόλυτα στην άποψη του σ. Τσίπρα περί κληρονομικής ευθύνης. «Εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός, λόγω της οικογενειακής σας παράδοσης», είχε πει απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η οικογενειακή παράδοση προφανώς άφησε ανέγγιχτη την σ. Κουντουρά γι’ αυτό και έγινε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΕΑΜ ΕΛΑΣ Γεωργαλάς


 

Στο κατάλογο των κατά περίπτωση μισητών χουντικών που ο σ. Τσίπρας θεωρεί ότι επηρεάζουν τη σύγχρονη πολιτική ζωή, δεν συμπεριλαμβάνεται ο θεωρητικός της δικτατορίας Γεωργαλάς. Θα έπρεπε, γιατί ο συγκεκριμένος έχει δώσει στη δημοσιότητα μία επιστολή προς τον σ. Καμμένο, συγκυβερνήτη του σ. Αλέξη, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Στο παρελθόν διετέλεσα σύμβουλός σας σε επικοινωνιακά θέματα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών σας αγώνων. Επιπλέον μου αναθέσατε και συνέγραψα βιβλίο σχετικό με την τρομοκρατία, που εκδόθηκε στο όνομά σας και συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική σας προβολή»

Ο σ. Καμμένος αρνήθηκε τη συνεργασία με αποστομωτικό tweet που υποστήριζε «σε λίγο θα πουν ότι συμμετείχα στο πραξικόπημα σε ηλικία 2 ετών». 


Υ.Γ. Το θέμα των ημερών δεν είναι η παλιά χούντα, αλλά...



 η νέα Κατοχή. Το ανέδειξε με την ιστορική γνώση που τον χαρακτηρίζει ο σ. Τσίπρας. Είναι τόσο άθλια τα πράγματα που σε λίγο «θα ακούμε Deutsche Welle, όπως κάναμε στην Κατοχή». Είναι μια γροθιά στο στομάχι που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτά που είπε ο Τραμπ όταν θυμήθηκε την εποχή που «οι ΗΠΑ σμίλευαν τη φιλία τους με την Αρχαία Ρώμη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου