ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το σούσι και η αντεπανάσταση


Στον απόηχο της φετινής πορείας του Πολυτεχνείου, που δεν είχε επεισόδια, καψίματα και σπασίματα χάρη στο αστυνομικό σχέδιο και την πετυχημένη εφαρμογή του, ο καβγάς ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα θα μπορούσε να είναι αντίγραφο της ωραίας κοινοτοπίας του παλαιού δικομματισμού: οι δύο μεγάλοι του πολιτικού συστήματος τσακώνονται για ασήμαντους λόγους, επειδή περισσότερο πρέπει να φαίνεται ότι έχουν διαφορές για τα πάντα.

Στις ανακοινώσεις της, η ΝΔ εκφράζει το αίτημα των πολιτών για ηρεμία και ασφάλεια, που είναι σημαντικό - και στην πορεία του Πολυτεχνείου, η κυβερνητική δραστηριότητα συνέβαλε να το εμπεδώσουμε.

Στις δικές του ανακοινώσεις, και στις δηλώσεις στελεχών του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ δανείζεται μέρος από την απολυτότητα και την οργή των «Αγανακτισμένων» για να καταγγείλει την καταστολή, το αστυνομικό κράτος, τον Χρυσοχοΐδη και τον Βορίδη. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, για να απαντήσουν στη μομφή των αντιπάλων τους που επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σαν τουρίστας, βγήκε από την πορεία στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» (και στο σύνθημα: «Ψωμί, παιδεία, Μεγάλη Βρετανία»), τονίζουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι τουρίστας, αφού «ανήμερα του Πολυτεχνείου (αποφάσισε) να κάνει long weekend στο Λονδίνο». Οι ίδιοι κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επέλεξε «να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση».  

Η συγκεκριμένη αποστροφή των συριζαίων κατανοεί κανείς ότι είναι απολύτως φαιδρή. 

Τι εννοούν οι ποιητές; 

Οτι η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι κάτι σαν το τάμα του έθνους και πρέπει να πηγαίνουμε όλοι γονυπετείς ως την αμερικανική πρεσβεία - ή όπου αντέχουμε; Κι είναι κάτι σαν ιεροσυλία «να βγάζει tweet» ο πρωθυπουργός, που δεν πήγε στο τάμα, επειδή είδε μια παρτίδα τένις και έφαγε σούσι με θέα τον Τάμεση; Είναι δύσπεπτο το σούσι για τους συριζαίους;

Μόνο κολλημένοι σε ένα εξιδανικευμένο παρελθόν φτιαγμένο από τα σύμβολα της επαναστατικής ουτοπίας μπορούν να μη γελάνε γράφοντας τέτοια ευήθη. 

Τελικά, τι είναι το Πολυτεχνείο; 

Είναι η κορυφαία αντιχουντική εκδήλωση που διεκδίκησε τη δημοκρατία ή απλή αφορμή για αντικυβερνητική διαδήλωση; Ζητούν από τον πρόεδρο της κυβέρνησης, να συμμετάσχει σε διαδήλωση εναντίον του; Και τέλος, από πού θα έπρεπε «να βγάλει tweet» ο Μητσοτάκης; Η τεχνολογία επιτρέπει, στον Πρωθυπουργό ή σε όποιον άλλο πολιτικό, να βρίσκεται στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στη Μαδαγασκάρη, όπου θέλει, την ώρα που επιχειρεί να επικοινωνήσει με τους πολίτες της χώρας. Με το περιστέρι «βγαίνει το tweet»;

Στις ευκολίες της παγκοσμιοποίησης συγκαταλέγονται τα ταξίδια και κάποια φαγητά που δεν ήταν στις γαστριμαργικές προτιμήσεις του Αρη και του Ζαχαριάδη. Το Λονδίνο είναι προσβάσιμος προορισμός και για άλλους, πλην του Πάνου Καμμένου. Και το σούσι, όπως και άλλα φαγητά από διάφορες εθνικές κουζίνες, πλέον δεν είναι μια πανάκριβη ανατολίτικη εξτραβαγκάντσια.  

Τι πρόβλημα έχουν με το σούσι, ιδίως όταν ο καταναλωτής του το πληρώνει από την τσέπη του, εκείνοι που μπορούσαν να επιλέξουν από 15 πιάτα (που τα πληρώναμε εμείς) όταν επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο;

Πολύ μπλαμπλά μιας δράκας επαναστατών που...



 θυμήθηκαν ξανά την εξέγερση τώρα που πέρασε η ναυτία από τα κότερα της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου