ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ενας μικρός Λάκης


Οχι, δεν είναι ο διασκεδαστής που κυριαρχεί τηλεοπτικά. 
Δεν είναι ο επαγγελματίας σόουμαν που πληρώνεται αδρά για να πουλάει θεωρίες συνωμοσίας διανθισμένες με σκατολογικό χιούμορ και καψιμιτζίδικα ανέκδοτα.



Οχι, δεν είναι η μιντιακή φιγούρα που βρίσκει όποτε θέλει τα μικρόφωνα ανοιχτά για να μοιρολογήσει τα βασανάκια του λαού. 


Δεν είναι ο λαοφίλητος θιασάρχης που, παρά την εισπρακτική του υπερεπιτυχία, προστρέχει στην φιλόστοργο αιγίδα του Εθνικού Θεάτρου.



Οχι, δεν είναι ο ρήτορας που, πριν το κόμμα του προτείνει υποψηφιότητα, είχε ο ίδιος στρατευθεί, συντονιζόμενος με το ιδίωμα της αγανάχτησης και αντικαθιστώντας τα σκετσάκια του με τηλε-προκηρύξεις «αντισυστημικού» μίσους.



Οχι, δεν είναι παράγοντας ο Λαζόπουλος.  


Είναι ο διωκόμενος καλλιτέχνης που αν τολμούσε να ιδρύσει ο ίδιος κόμμα «θα τον έβρισκαν σε κάνα χαντάκι». Είναι ο φιμωμένος από τα «γερμανοπαραδομένα» ΜΜΕ, που δεν τον παίρνουν τηλέφωνο να τον ρωτήσουν «αν θέλει να απαντήσει κάτι, ρε αδελφέ...». Είναι ο ασυμβίβαστος Αριστοφάνης, ο αντεξουσιαστής που ακκίζεται όταν ανταμείβουν τη σάτιρά του με δημαρχιλίκια και ευρωβουλευτιλίκια.



Αχ, ο Λάκης. Τέτοιος είναι. Ενα καρυδωμένο λαρύγγι. Ενα αμάλαγο παιδί. Ανέτοιμο, λέει, για την πολιτική. 


Διότι τι να τα κάνεις τα βουλευτήρια; 


Εχουν κανόνες. Ενώ στα τηλεοπτικά πλατό είσαι πιο δυνατός. Μπορείς - αναμέσα σε καλαμπούρια για χοντρές, γύφτους και πορδές - να κάνεις κάθε νύχτα ηρωικά και αγέρωχα την επανάστασή σου.

Γιατί έτσι είναι η επανάσταση από το στούντιο. Εύκολη κι ελαφριά. Σαν μπαλαφάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου