ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ασφάλεια, όχι ασφάλιση Υγείας


Επειδή κάποιοι ηλίθιοι λένε «πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι», ας μιλήσουμε με νούμερα.  

Από το 2009 μέχρι σήμερα προστέθηκαν 1 εκατ. άνεργοι στους 500.000 του 2009.

Η μεγαλύτερη ξένη επένδυση της 20ετίας, η COSCO, δημιούργησε 1.000 θέσεις. Αρα, για να γυρίσουμε το 2014 στα επίπεδα ανεργίας του 2009, χρειαζόμαστε 1.000 COSCO

Από το 2009 ως το 2013 το ΑΕΠ έπεσε 40 δισ.

Οι αποκρατικοποιήσεις και άλλες ξένες άμεσες επενδύσεις, στην καλύτερη περίπτωση 2-3 δισ., μάλλον θα έχουν άμεσα αρνητική επίδραση στην απασχόληση λόγω αναδιαρθρώσεων, π.χ. ΟΤΕ, τράπεζες, ΔΕΗ κ.λπ.

Συμπέρασμα; 

Παρά τις τεράστιες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ωφέλειες από τις όποιες ξένες επενδύσεις, μένουμε με το πρόβλημα των 1,5 εκατ. ανέργων για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη.

Το τι σημαίνει μακροχρόνια ανεργία σε νέους και μεγάλους το ζούμε γύρω μας. Θα μείνω μόνο σε ένα τραγικό αποτέλεσμα που η αδιαφορία των κυβερνώντων έχει εξαφανίσει από τη συζήτηση.

Την απώλεια της ασφάλισης Υγείας, σε ένα σύστημα που ακόμη επιμένει να θεωρεί ότι όταν χάσεις τη δουλειά σου απαγορεύεται να αρρωστήσεις. Απύθμενη και εγκληματική αδιαφορία αλλά και πνευματική οκνηρία ανθρώπων που υποκρίνονται ότι κυβερνούν.

Τι κάνει μια κοινωνία που νοιάζεται; 

Αντί να ψάχνει για ασπιρίνες τύπου επιδοτούμενης εργασίας στους δήμους ή προσωρινή δωρεάν ασφάλιση, λες και μετά δεν θα αρρωστήσει κανείς, καθιερώνει την Εθνική Ασφάλιση Υγείας, για όλους, από τη γέννα ως τον θάνατο, με ένα βασικό ικανοποιητικό πακέτο παροχών, όπως το σημερινό του ΕΟΠΥΥ.

Καταργεί τις ασφαλιστικές εισφορές και τις αντικαθιστά με προοδευτική φορολογία εισοδήματος, για να πάρει μπρος και η οικονομία.

Το ασφαλιστικό κόστος της Υγείας, μόνο, αντιστοιχεί περίπου σε 10% στο εισόδημα του εργαζομένου και εύκολα αναπληρώνεται από φορολογικά έσοδα.

Η κοινωνία αλλά και η οικονομία δεν αντέχουν την αναχρονιστική ασφάλιση Υγείας που δεν λειτουργεί. Θέλουμε Ασφάλεια Υγείας, όπως εγγυάται και το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου