Υπουργικά ανέκδοτα


Είναι προφανές ότι κάποιον θέλει να κοροϊδέψει ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος οργανισμός στη θέση της Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Κι επειδή από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις έγινε σαφές ότι η τρόικα δεν προσφέρεται για περαιτέρω «δούλεμα», ο στόχος μάλλον είμαστε εμείς, οι Ελληνες πολίτες.

Μετά, λοιπόν, τον χαμό των περασμένων ημερών -όταν η χώρα κινδύνευσε να καταστραφεί από τα κόλπα διάφορων υπουργών που ολημερίς μεταρρυθμίζουν και το βράδυ απορρυθμίζουν-, μετά τα δύσκολα μέτρα και πριν καν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, από το υπουργείο Εργασίας διαρρέουν τα εξής: «τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού, στον οποίο θα περάσουν ορισμένες από τις παροχές της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας που καταργούνται, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας. Η χρηματοδότηση του Οργανισμού θα γίνεται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων». 

Το πρώτο ερώτημα είναι το εξής: αν η χρηματοδότηση του Οργανισμού θα γίνεται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων, τότε ο υπουργός γιατί ανακατεύεται; Δικά τους θα είναι τα λεφτά, οπότε ο κ. Κουτρουμάνης δεν έχει ούτε λόγο ούτε ψήφους λαμβάνειν από τις εισφορές των άλλων. Δηλαδή αν η ΓΣΕΕ αποφασίσει να σοβαρευτεί και αποκτήσει έναν ευρύτερο της διεκδίκησης ρόλο, δημιουργώντας π.χ. μηχανισμούς αλληλεγγύης, τότε ο υπουργός το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να τη χειροκροτήσει μαζί με όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Βεβαίως, μπορεί ο υπουργός να ελπίζει ότι οι εισφορές θα είναι υποχρεωτικές. Ετσι θα δημιουργηθεί ένας νέος ελληνικός τραγέλαφος. Οι μισθοί των εργαζομένων θα μειώνονται και το κόστος εργασίας θα αυξάνεται για να συντηρούνται μηχανισμοί ψηφοθηρίας του πολιτικού συστήματος. Ετσι σε δύο χρόνια πάλι θα αναρωτιόμαστε: με μειώσεις τη βάζουμε με μειώσεις τη βγάζουμε τι έχει η οικονομία και ψοφάει;

Κι αυτό διότι πριν φτάσουμε στο δεύτερο Μνημόνιο και στις δραματικές αποφάσεις για μείωση των κατώτατων μισθών, υπήρξε μια σειρά άλλων αποφάσεων που ροκάνισε το πρόγραμμα σταθεροποίησης. Γράφαμε σ’ αυτή εδώ τη στήλη στις 5/7/2011 ότι «αν μπει κάποιος στο et.diavgeia.gr, θα βρει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως μια δαπάνη “125.000,00 ευρώ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσωπικού Εργατικής Εστίας για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του που αφορούν την πνευματική και σωματική καλλιέργεια και ψυχαγωγία των μελών του”! Ποιος είπε ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν μόνο τα ταξιδάκια της ΓΕΝΟΠ; “Για την ανωτέρω δαπάνη”, γράφει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας, “έχει εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΟΕΕ οικονομικού έτους 2011 στον ΚΑΕ 2522Α Επιχορήγηση εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων ύψους 19,2 εκατ. ευρώ”».

Για να μοιράζει η Εργατική Εστία αυτά τα 19,2 εκατομμύρια ξοδεύει μόνο για τη μισθοδοσία των τακτικών υπαλλήλων (έχει και έκτακτους) 12.971.943 ευρώ. Προφανώς, όμως, έχει πέσει πολλή δουλειά και η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βασιλική Τσιμπίδα υπέγραψε -μόνο για τον Ιανουάριο- υπερωρίες τακτικού προσωπικού 58.031,46 ευρώ και έκτακτου προσωπικού 2.762 ευρώ.

Οπότε αν υπάρχουν κάποιοι που αναρωτιούνται γιατί στην Ιρλανδία δουλεύει το Μνημόνιο και όχι στην Ελλάδα, ας τηλεφωνήσουν στον κ. Κουτρουμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου