Leaderless in Europe


Η επιβίωση του κοινού νομίσματος στην Ε.Ε., της ελεύθερης διακίνησης και της διατλαντικής συλλογικής ασφάλειας κινδυνεύουν σοβαρά. Οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν παραλύσει. (...)

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι ηγέτες. Μόνο μια Γερμανίδα καγκελάριος, ένας Γάλλος πρόεδρος, ένας Ιταλός πρωθυπουργός και άλλοι που διακηρύσσουν ένα όραμα για την Ευρώπη, αλλά δεν κοιτούν ποτέ πέραν των τοπικών τους συμφερόντων.

Το ξήλωμα της Ευρώπης είναι πρόβλημα και για τους Αμερικανούς. Μπορεί να παρασύρει την παγκόσμια οικονομία. Διάλυση του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος για την ασφάλεια. Αντιμέτωποι με πάνω από έναν χρόνο κρίσης, οι σημαντικότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν ακόμα να λάβουν σκληρές αποφάσεις. Αναδιάρθρωση του χρέους, ενίσχυση των προβληματικών τραπεζών και χαλάρωση των μέτρων λιτότητας, ώστε οι χρεωμένες χώρες να ξαναβρούν το δρόμο προς τη ρευστότητα. Καμία χώρα μόνη της δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τέτοια μέτρα. Η Ευρώπη συνολικά θα μπορούσε.

Η συμμετοχή γαλλικών και γερμανικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος απαιτεί πολιτικούς που θα την πουλήσουν στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους, λέγοντας την αλήθεια. Αλλιώς η ευρωζώνη θα διαλυθεί. (...)

Το άνοιγμα των συνόρων έφερε ανάπτυξη ...αλλά ακολούθησε ξενοφοβία( ...) καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη μετανάστευση. Απαιτεί και αυτή ευρωπαϊκή ηγεσία. (...) Οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει γρήγορα να βρουν ένα δικό τους, ευρύτερο όραμα, αλλιώς οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί σύμμαχοι θα πληρώσουν τεράστιο τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου