Εικόνες φρίκης με διαμελισμένα κορμιά στη Λιβύη κατακλύζουν τις τηλεοπτικές οθόνες. Νεκροί στην Πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, στην Τυνησία, στην Υεμένη κ.α. Σαν να πάτησε κάποιος ένα κουμπί και να ξεχύθηκαν οι λαοί στους δρόμους .
Σύμφωνα με τις ιμπεριαλιστικές αντιλήψεις δένεις χειροπόδαρα μια χώρα, εκμεταλλεύεσαι όλο της τον πλούτο και τοποθετείς έναν δικτάτορα στην ηγεσία της, με τον οποίο συνάπτεις εμπορικές συμφωνίες. Η Λιβύη αγόρασε από τις ΗΠΑ (General Dynamics) όπλα αξίας 165 εκατ. $ το 2008 και 200εκατ.$ από την Αγγλία το 2010.
Εταιρίες όπως η Blakwaters και Xee επιστρατεύουν πεινασμένους Αφρικανούς και σχηματίζουν στρατούς μισθοφόρων. Είδαμε στις οθόνες μας έναν Αφρικανό να ομολογεί ότι είναι μισθοφόρος από την Ουγκάντα και ήρθε στη Λιβύη για να πολεμήσει εναντίον του στρατού του Καντάφι!
Όλοι ξαφνικά βγήκαν στους δρόμους και ζητούν δημοκρατία. Ο Τύπος βλέπει ντόμινο εξεγέρσεων σε όλη τη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Εδώ, όμως, δεν υπάρχει καμία οργανωμένη εξέγερση. Δεν υπάρχει επαναστατικός ηγέτης. Είναι μια εξέγερση digital που ξεκίνησε από το Google. Δεν είδαμε κανένα σλόγκαν εναντίον των ΗΠΑ για την απομύζηση του πλούτου των λαών, ούτε καμία διαμαρτυρία για τους αιμοσταγείς δικτάτορες που τους έβαλαν στο κεφάλι…. Για ποια εξέγερση μιλάμε;
Το Συμβούλιο Ασφαλείας επιβάλλει κυρώσεις στη Λιβύη. Αμέσως εμφανίζεται ο κ. Ερντογάν που μέχρι τότε έκανε την πάπια και διαμαρτύρεται για τις κυρώσεις, επειδή θα βλάψουν το λαό της Λιβύης! Ειλικρινά μαζί με όλα τα βραβεία που του απονέμουν θα πρέπει να του δώσουν και το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου. Ο άνθρωπος το αξίζει.
Το μέλλον δυσοίωνο . Οι αιματοχυσίες θα συνεχιστούν, οι δικτάτορες θα ξεριζωθούν , θα αυξηθούν οι πωλήσεις όπλων και μετά θα επέλθει η δημοκρατία. Πρότυπο αυτών των δημοκρατιών θα είναι η Τουρκία, μια δικτατορία δηλαδή με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ουσιαστικά η διακυβέρνηση των χωρών θα περάσει στα χέρια των Τραπεζών, γιατί πρέπει και αυτές να ενταχθούν στο σύστημα της εκσυγχρονισμένης αποικιοκρατίας!
Σήμερα βιώνουμε μια εποχή νέας Γιάλτας. Γίνεται μια νέα μοιρασιά του παγκοσμίου κεφαλαίου. Η Ουάσιγκτον με την χαρτοπαικτική οικονομία της και τη δημιουργία πολέμων προσπαθεί να συνεχίσει την παγκόσμια κυριαρχία της. Κατηγορεί την Αγγλία γιατί νομιμοποίησε τον Καντάφι με τις εμπορικές συμφωνίες που υπέγραψε μαζί του από το 2007. Ο υπουργός εξωτερικών της Αγγλίας Hague χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη σφαγή των αμάχων και επικοινωνεί με το γιο του Καντάφι, για να του εκφράσει τις ανησυχίες του…
Ο πόλεμος μοιρασιάς μεταφέρεται στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Στον πόλεμο αυτό χρησιμοποιούνται αφρικανοί μισθοφόροι που αμείβονται από πολυεθνικές εταιρίες . Οι «εξεγέρσεις» επεκτείνονται καθημερινά. Μετά την Αίγυπτο, την Τυνησία, τη Λιβύη, το Μπαχρέιν ,την Υεμένη ακολουθεί το Ιράκ , όπου συγκρούονται Άραβες και Τουρκομάνοι στο Κιρκούκ και έπεται η συνέχεια.
Αυτή ήταν η πρόβλεψη της υπαλλήλου της Chevron κ. Κοντολίζα Ράις από το 1995 όταν έλεγε «θα αλλάξουν τα σύνορα 22 χωρών από το Μαρόκο μέχρι το Πακιστάν». Να λοιπόν πότε σχεδιάστηκε το «ντόμινο των εξεγέρσεων».
Οι επαναστάσεις φέρνουν ριζικές αλλαγές στις χώρες που γίνονται. Τι άλλαξε στην Τυνησία, στην Αίγυπτο μέχρι τώρα; Οι μισθοί των ανθρώπων παρέμειναν στα 30$ και φυσικά για τους τυχερούς που βρίσκουν δουλειά. Έφυγαν οι πρόεδροι από την εξουσία την οποία ανέλαβαν φιλοαμερικανοί στρατηγοί . Ποιές ήταν λοιπόν οι επαναστατικές, ριζοσπαστικές αλλαγές; Αυτό που συμβαίνει είναι μια ξεκάθαρη ανακατανομή , κοινώς μοιρασιά, του παγκοσμίου κεφαλαίου.
Ο εκδημοκρατισμός των αραβικών λαών περνά μέσα από την Παγκόσμια Τράπεζα…..
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου