Ψηφιακές υπογραφές 3 εκατ. Ελλήνων ζητά η Greenpeace

ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Μια διεθνής φιλοπεριβαλλοντική εκστρατεία επιχειρεί να συγκεντρώσει εκατομμύρια υπογραφές για την ένταξη του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως, σε μονοπάτια βιώσιμης ανάπτυξης. Τις πρώτες κιόλας ώρες που ξεκίνησε η εκστρατεία στη χώρα μας, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 150.000 ψηφιακές υπογραφές, αποδεικνύοντας περίτρανα την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και την απαίτηση των μελών του Facebook για επιχειρείν και ανάπτυξη με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα

«Δεν αποκτάς 500.000.000 φίλους χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς» σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg, ιδρυτή του Facebook. 

«Τι θα σκεφτούν όμως οι φίλοι σου όταν μάθουν ότι σκοπεύεις να δημιουργήσεις το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το πιο βρόμικο καύσιμο, τον άνθρακα;», αναρωτιέται η Greenpeace.

Στο πλαίσιο των δράσεών της για 100% χρήση πράσινης ενέργειας, η ελληνική αποστολή της Greenpeace ζητά από τον Mark Zuckerberg να γίνει κι αυτός «φίλος» με την πράσινη ενέργεια, διαγράφοντας οριστικά τον άνθρακα από το Facebook, μέχρι τις 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Το χρονικό της «Εξέγερσης»
Η υπόθεση ξεκινά πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την ανέγερση κέντρου δεδομένων που θα διαχειρίζεται το Facebook, στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Αν και το κέντρο αυτό θα έχει προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, θα τροφοδοτείται κυρίως με ρυπογόνο άνθρακα. Έτσι θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με πολλά εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, έχοντας σημαντική συμμετοχή στις καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Όπως επισημαίνει η Greenpeace «Ζητάμε από το Facebook να αφήσει πίσω του τον άνθρακα, αποτελώντας παράδειγμα για τον «πράσινο τρόπο ανάπτυξης» και σε άλλες εταιρείες κολοσσούς, ενώ παράλληλα να αξιοποιήσει το ισχυρό του όνομα απαιτώντας από τις κυβερνήσεις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα, πάνω από 3.000.000 άνθρωποι είναι μέλη του Facebook. Αν είσαι ένας από αυτούς, σε χρειαζόμαστε για να κάνουμε μαζί ‘unfriend’ τον άνθρακα! Κάνε like στη σελίδα του Facebook, στείλ’ το στους φίλους σου και ζητήστε μαζί από τον Mark Zuckerberg να δεσμευτεί και να διαγράψει τον άνθρακα.

Να υιοθετήσει ένα σχέδιο για 100% χρήση πράσινης ενέργειας και για απεξάρτηση από τον άνθρακα ως το 2021. Να ενημερώνει τους χρήστες του για το αληθινό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά και για το πόση καθαρή ενέργεια χρησιμοποιεί για να λειτουργήσει τους servers του».

«Ζητάμε από το Facebook να αφήσει πίσω του τον άνθρακα, αποτελώντας παράδειγμα για τον 'πράσινο τρόπο ανάπτυξης' και σε άλλες εταιρείες κολοσσούς, ενώ παράλληλα να αξιοποιήσει το ισχυρό του όνομα απαιτώντας από τις κυβερνήσεις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης», επισημαίνει η Greenpeace

HMEΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου