Τhe guardian
(...) Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας κέρδισε έπειτα από μια σκληρή και ενίοτε δυσάρεστη εκστρατεία, στη διάρκεια της οποίας κατηγορήθηκε ότι ήταν κατά των χριστιανών, επειδή θέλει να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις, και τρομοκράτης, επειδή αντιστάθηκε σε μια στρατιωτική δικτατορία που τη φυλάκισε και τη βασάνισε.
Η κ. Ρούσεφ είναι όμως φτιαγμένη από ανθεκτική πάστα και η εκλογή της είναι πρώτον και κύριον μια ένδειξη ότι η Βραζιλία θέλει να συνεχιστεί μέσα από αυτή ο «Λουλισμός» [κληρονομιά του Λούλα].
Αναπόφευκτα η Ρούσεφ θα απογοητεύσει τους ψηφοφόρους. Επειτα από δύο θητείες, ο Λούλα θεωρείται στην πατρίδα του θεός. Γεννημένος διαπραγματευτής, που προήδρευσε σε μια περίοδο ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης, έβγαλε πάνω από 20 εκατομμύρια Βραζιλιάνους από την ακραία φτώχεια, ενώ 30 εκατομμύρια ανήλθαν στη μεσαία τάξη. Το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε σχεδόν κατά ένα πέμπτο από το 2002 έως το 2010 και η ανεργία σημείωσε πτώση-ρεκόρ. Ηταν μια αλλαγή που οι Βραζιλιάνοι μπορούσαν να νιώσουν.
Η κ. Ρούσεφ έρχεται στην εξουσία σε πολύ διαφορετικές συνθήκες και με πολύ διαφορετικές δεξιότητες. (...)
Εχει δύσκολο έργο μπροστά της και μπορεί να έχει ένα συντομότερο μήνα του μέλιτος από αυτόν που απόλαυσε ο δημιουργός της. Το σημαντικό είναι να διατηρηθεί ζωντανό το όραμα ενός έθνους που βγάζει εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια καθώς η οικονομία του αναπτύσσεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου