Γάζα και προπαγάνδα

Απ το προχθεσινό άρθρο
της Haaretz

Σίγουρα ο Freedom Flotila δεν θα φέρει ειρήνη ούτε καν θα καταφέρει να προσεγγίσει τις ακτές της Γάζας.

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει να συρθούν τα πλοία στο λιμάνι του Ασντότ, όμως έχει ξανασύρει εμάς στις ακτές της ηλιθιότητας και της παρανομίας.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ισραήλ έφθασε σε νέα ύψη ανέλπιδης φρενίτιδας... Η χορωδία τραγουδάει σκοπούς ψευτιάς. Είμαστε όλοι στη χορωδία λέγοντας πως δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Είμαστε όλοι μέρος της χορωδίας ισχυριζόμενοι ότι η κατοχή στη Γάζα έχει λήξει και ότι ο στόλος αποτελεί βίαιη επίθεση στην εθνική κυριαρχία του Ισραήλ -το τσιμέντο είναι για να χτιστούν οχυρώσεις και η αποστολή χρηματοδοτείται από τους Τούρκους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Η ισραηλινή πολιορκία της Γάζας θα ανατρέψει τη Χαμάς και θα ελευθερώσει τον Γκιλάντ Σαλίτ... Και οι προετοιμασίες της επιχείρησης δεν είναι παρά υπενθυμίσεις μιας ιδιαζόντως διασκεδαστικής φάρσας: Οι πυρετώδεις αντιπαραθέσεις των υπουργών. Η ανάπτυξη της μονάδας Μασάντα, του ειδικευμένου σε επιδρομές σε κελιά φυλακών σώματος ειδικών δυνάμεων. Ειδικές δυνάμεις του ναυτικού με υποστήριξη από την ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα της αστυνομίας και τη μονάδα Οκέτζ των εκπαιδευμένων σκύλων του στρατού. Οι ειδικές εγκαταστάσεις κράτησης που κατασκευάστηκαν στο λιμάνι του Ασντότ. Και η ηλεκτρονική ασπίδα που υποτίθεται πως θα μπλοκάρει τη μετάδοση της αιχμαλωσίας των πλοίων και τη σύλληψη των επιβατών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου