Απλήρωτοι επί εννέα μήνες

Σε...αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ), καθώς επί εννέα μήνες παραμένουν απλήρωτοι και ανησυχούν μήπως το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να σταματήσει τη λειτουργία τους.

Οι συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις στην προώθηση διοικητικών ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΒΜ και του ΙΔΕΚΕ (υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας) από τις αρχές του 2009, έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση χρηματοδότησης του έργου των ΚΕΕ από το ΕΣΠΑ. Συνέπεια όλων αυτών είναι η συσσώρευση οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους διάφορους προμηθευτές των Κέντρων, ενώ σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση βρίσκονται και τα 300 στελέχη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που εργάζονται σε αυτά, αφού λόγω της υποχρηματοδότησης του έργου δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα.
Οι οφειλές εκτιμάται ότι ανέρχονται στις 10.000 ευρώ για κάθε άτομο. Στο μεταξύ τα προβλήματα των ΚΕΕ έχουν σαν αποτέλεσμα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία παρακολουθούν κάθε χρόνο συνολικά 70.000 ενήλικες απ'όλη τη χώρα, να μην ακόμα ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου