ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΛΑΓΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: «Θάνατος στο Ισραήλ»

 


Toυ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην οθόνη της τηλεόρασης ο έναστρος ουρανός. Μόνον που δεν είναι άστρα. Είναι τα drones πάνω από την Ιερουσαλήμ. Μια έκρηξη διαλύει ένα από αυτά που προοριζόταν να χτυπήσει το τέμενος των σουνιτών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα.

Ερώτηση κρίσεως: οι Ιρανοί αδιαφορούν για την τύχη των Παλαιστινίων ή μήπως η εκτόξευση των 300 drones ήταν τυφλή;

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν εξουδετερώθηκαν πάνω από αραβικές χώρες. Καμία δεν διαμαρτυρήθηκε επειδή οι Αμερικανοί, οι Αγγλοι ή οι Γάλλοι επιχείρησαν στον δικό τους χώρο ευθύνης.

Από την Ιερουσαλήμ στην Τεχεράνη τώρα. Ενα πλήθος φωνάζει: «Θάνατος στο Ισραήλ». Το εντυπωσιακό στην εικόνα δεν είναι το πλήθος. Ενα ολοκληρωτικό καθεστώς μπορεί να βγάλει στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες. Στη Βόρειο Κορέα ίσως και περισσότερους. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα. Αλήθεια πόσες γυναίκες στο Ιράν αντιμετωπίζουν το Ισραήλ ως απελευθερωτή;

Πάντως, απ’ ό,τι φαίνεται, ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης αισθάνεται όλο και πιο κοντά με το καθεστώς του σάχη, το οποίο ήταν από τους βασικούς συμμάχους του Ισραήλ.

Απολογισμός της επίθεσης. Δεν γνωρίζω τα υψίπεδα της πολιτικής ούτε της στρατηγικής. Μπορώ όμως να διαβάσω, όσο μου το επιτρέπει η κοινή λογική, τη γεωγραφία των πεδιάδων. Το Ιράν βγήκε τραυματισμένο από την επίδειξη δύναμης. Ο αντιαεροπορικός θόλος απέτρεψε τη μαζική επίθεση των drones. Και οι σύμμαχοι του Ισραήλ κινητοποιήθηκαν αμέσως για να το προστατεύσουν από την απειλή. Κοινώς, το θεολογικό – στρατοκρατικό καθεστώς του Ιράν έδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει θόρυβο, χωρίς όμως συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Από την άλλη το Ισραήλ, ενώ μέχρι προχθές κινδύνευε να απομονωθεί εξαιτίας της Γάζας, σήμερα αν μη τι άλλο έχει τη διαβεβαίωση του προέδρου Μπάιντεν ότι δεν πρόκειται να το αφήσει μόνο του σε περίπτωση που απειληθεί η ύπαρξή του. Και την έμπρακτη βοήθεια των δυτικών συμμάχων του, Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας.

Η επίθεση του Ιράν απέτυχε. Δεν είναι ηλίθιοι. Απλώς δείχνει την αδυναμία των θεοκρατικών – στρατοκρατικών καθεστώτων να αντιληφθούν την πραγματικότητα του κόσμου μας.

«Θάνατος στο Ισραήλ». Από την ίδρυσή του το 1948 το Ισραήλ έχει ζήσει πέντε πολέμους, μπορεί και έξι. Τους κέρδισε όλους. Ομως κανένα από τα ηττημένα αραβικά κράτη δεν εξαφανίστηκε. Εκεί έγκειται όλη η διαφορά.

Το Ισραήλ, αν χάσει έναν πόλεμο με τους γείτονές του, κινδυνεύει με αφανισμό. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν να το σβήσουν από τον χάρτη. «Από τη θάλασσα ώς τον ποταμό» είναι το σύνθημά τους. Και το Ιράν επίσης.

Πόσοι είναι οι Εβραίοι στον κόσμο;

Λένε γύρω στα 16 εκατομμύρια, περίπου όσοι και εμείς.

Κι αν χάσουν το Ισραήλ, πού θα πάνε;

Αν μη τι άλλο…

 

 εμείς οι Ελληνες οφείλουμε να καταλάβουμε το πρόβλημά τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου