ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ: Το φύλο του Ιησού και τα "επιστημονικά" σούργελα της Νέας Τάξης

Του ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πριν από μερικές δεκαετίες, τη σοβαρή επιστημονική έρευνα την απασχολούσε η συμπεριφορά των εξωγήινων. Αυτή μπορεί να μην άλλαξε τον κόσμο μας, όπως η θεωρία της σχετικότητας ή τα αντιβιοτικά, υπήρξε όμως η αφορμή για πλούσια παραγωγή φαντασίας, η οποία στο κάτω κάτω είναι και αυτή στοιχείο του πολιτισμού μας. Πρωτοπόροι ερευνητές ανακάλυπταν εξωγήινους παντού, από τη Φαιστό ώς τα Νησιά του Πάσχα και τις ερήμους της Νεβάδας, τις οποίες, όλως περιέργως, τα πλάσματα αυτά προτιμούσαν από τη Σαχάρα. Η ύπαρξη των εξωγήινων, δε, εξηγούσε πολλά από τα άλυτα έως τότε προβλήματα της πορείας του πολιτισμού μας, όπως το ελληνικό θαύμα. Τους έλεγαν Ελ και ήσαν καταδικοί μας.  

Τα χρόνια κύλησαν και μαζί τους συμπαρέσυραν και την ιλύ της αντίληψης που έχει ο άνθρωπος για τον κόσμο και τον εαυτό του. Το μυαλό μας άνοιξε επικίνδυνα, σαν χαλαρωμένο λάστιχο, για να περιλάβει όλο και περισσότερα φαινόμενα. Και κάθε τόσο μια καινούργια ανακάλυψη έρχεται να ανατρέψει αντιλήψεις που μας κρατούσαν τόσους αιώνες στο σκοτάδι. 

 Τελευταία είδηση μας έρχεται από το εγκυρότατο Κέμπριτζ. Στο Κολέγιο Τρίνιτι, ερευνητής του τμήματος της Θεολογίας υποστήριξε πως η ταυτότητα του Ιησού ήταν διεμφυλική.  

Την άποψή του τη στηρίζει σε ορισμένους πίνακες του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης με θέμα την Αποκαθήλωση. Το μόριο του Ιησού είναι καλυμμένο, ενώ η πληγή από τη λόγχη στα πλευρά του θυμίζει, κατά τον ερευνητή πάντα, αιδοίο. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: ο Ιησούς ήταν και άντρας και γυναίκα.

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακάλυψη του ερευνητή, ο κοσμήτορας του Κολεγίου απάντησε με τη δέουσα επιστημονική σοβαρότητα: «Αυτές οι εικόνες για το αρσενικό/θηλυκό σώμα του Χριστού μάς βοηθούν να σκεφτούμε το θέμα των διεμφυλικών σήμερα». Πώς η ανακάλυψη του Γαλιλαίου μάς βοήθησε να καταλάβουμε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο; Κάπως έτσι

Οφείλουμε, δε, να παραδεχθούμε πως σε σχέση με τη θεωρία των UFO η θεωρία για το φύλο του Ιησού διαθέτει την εγκυρότητα ενός μεγάλου πανεπιστημίου, του Κέμπριτζ

Σημειωτέον, δε, ότι ο εν λόγω ερευνητής υπήρξε μαθητής του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι. 

Συμπέρασμα πρώτον: Οποιαδήποτε σύμπτωση με τον Μεσαίωνα δεν μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματική. Στον παλιό Μεσαίωνα τσακώνονταν για το φύλο των αγγέλων. Ο νέος έκανε ένα βήμα παραπέρα.  

Συμπέρασμα δεύτερον: Η επιστημονική έρευνα, ακόμη και σε τομείς όπως η θεολογία, μάλλον έχει κουραστεί, έχει βαρεθεί τον εαυτό της και αποφασίζει να το διασκεδάσει.  

Συμπέρασμα τρίτον: Η κουλτούρα Woke...

 

 ενδέχεται να βλάψει τη θρησκεία, εκείνο όμως που σίγουρα θα βλάψει είναι το πανεπιστήμιο. 

Από κάτι τέτοιες ιστορίες δεν κινδυνεύει η θρησκευτική πίστη. Το πανεπιστήμιο κινδυνεύει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου