ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Πώς να κλέψετε το κράτος-κωλοχανείο, να συλληφθείτε και να μην πάθετε τίποτα!

 


Του ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

Φαντάζομαι θα υπάρχουν πολλοί τρόποι και είμαι σίγουρος ότι όλοι περιλαμβάνουν την εμπιστοσύνη στην ελληνική νομοθεσία και την ελληνική δικαιοσύνη. Εδώ θα σας περιγράψω τον τρόπο που βρήκε μια πρώην προϊσταμένη της ΔΟΥ Κιλκίς αφού πρώτα σας διαβεβαιώσω ότι αυτά που θα διαβάσετε δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου αλλά από μια είδηση που, δυστυχώς, πέρασε στα ψιλά.

Μια πρώην προϊσταμένη της ΔΟΥ Κιλκίς, λοιπόν, κατηγορείται για υπεξαίρεση και πλαστογραφία. Η υπόθεση αφορά τη δράση της την περίοδο 2011 – 2013 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στις 320.000 ευρώ.  

Τι έκανε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο η εφοριακός που σήμερα είναι συνταξιούχος;  

Κάνω copy paste από το ρεπορτάζ:

«Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη πλαστογραφούσε –εν αγνοία των υφισταμένων της– τα διπλότυπα είσπραξης τύπου Α', παραπλανώντας παράλληλα τους φορολογούμενους που κατέβαλαν, ως όφειλαν, τα χρηματικά ποσά. Καθώς, όμως, οι φορολογούμενοι έπαιρναν κανονικά στα χέρια τους το σχετικό νόμιμο παραστατικό –πάντα κατά το κατηγορητήριο– η ίδια παρακρατούσε τα χρηματικά ποσά, μη εισάγοντας αυτά στη δημόσια διαχείριση, ενώ εμφάνιζε το σχετικό διπλότυπο στη λίστα των ανεπικύρωτων».

Η ίδια παραδέχτηκε ότι υπεξαίρεσε «μόλις» 25.000 ευρώ τα οποία (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) ισχυρίστηκε ότι τα επέστρεψε.  

Το δικαστήριο πρωτοδίκως την καταδίκασε σε 9 χρόνια φυλακή και το εφετείο «αναγνωρίζοντάς της τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας» την καταδίκασε σε 6 χρόνια τα οποία μπορεί να εξαγοράσει με 3 ευρώ την ημέρα.

Ελάτε τώρα να κάνουμε τους υπολογισμούς.

Ας υποθέσουμε ότι η κυρία είχε όντως κλέψει (γιατί αυτή είναι η σωστή λέξη, το «υπεξαιρέσει» είναι πολύ κομψό για να περιγράψει τη δράση ενός κλέφτη) «μόνο» 25.000 ευρώ, όπως ισχυρίζεται η ίδια, και μάλιστα ότι το ποσό που έκλεψε το επέστρεψε

Η ποινή που τελικά της επιβλήθηκε είναι 365 x 6 x 3= 6.570 ευρώ. Αν δεχτούμε ότι από τα 320.000 για τα οποία κατηγορείται έκλεψε μόνο τα 25.000 και υπολογίσουμε ότι η κλοπή έγινε πριν 10 χρόνια, καταλαβαίνουμε ότι στην ουσία η τιμωρία της εφοριακού ήταν να πάρει ένα δεκαετές δάνειο 25.000 ευρώ με επιτόκιο 5%. Έκλεψε (το λιγότερο) 25.000 και επέστρεψε 31.570 δέκα χρόνια μετά. Πιο σκληρή τιμωρία θα ήταν αν το δικαστήριο την καταδίκαζε να γράψει χίλιες φορές τη φράση «Δεν θα ξανακλέψω ποτέ και τίποτα όσο ζω»

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι και κυρίως εσείς που κάνετε μια εργασία η οποία σας επιτρέπει να κλέψετε χρήματα του δημοσίου: δεν υπάρχει κανένας λόγος να το σκέφτεστε. Το ίδιο το δημόσιο με τους νόμους και τους λειτουργούς του δείχνει ότι το ίδιο δεν νοιάζεται αν το κλέβετε (αν μας κλέβετε όλους δηλαδή) γι’ αυτό και δεν τιμωρεί την κλοπή. Το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί είναι να πάρετε ένα (χαμηλότοκο για τον σημερινό πληθωρισμό) δάνειο.  

Γιατί...

 

 να διστάζετε να βάλετε το χέρι σας στο μέλι που απροκάλυπτα σας προσφέρεται; Και μπράβο σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου