ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ο γάμος και τα πουρνάρια!

 


Toυ ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΖΟΥ

Πριν λίγες ημέρες, στα τέλη Ιουνίου, ο δήμαρχος Μήλου κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου του Ιατρικού Κέντρου (Κέντρου Υγείας) του νησιού. Με αντικείμενο την φθορά ξένης περιουσίας. Επειδή ο πρόεδρος είχε μετατρέψει ένα περιφερειακό ιατρείο (αυτό του Αδάμαντα) σε διαμέρισμα- προσωρινή κατοικία του ορθοπεδικού που είχε αποσπαστεί στο νησί για την τουριστική περίοδο. Διότι ήταν ακατόρθωτο να βρεθεί κανονικό κατάλυμα για τον γιατρό...

Τον δήμαρχο υποστήριξε με παρέμβασή του στη Βουλή ο κύριος Συρμαλένιος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και με καταγωγή από την Μήλο! Ο γιατρός φυσικά, εγκατέλειψε το νησί!

Μόλις προχτες, το Ιατρικό Κέντρο Μήλου ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε και εγκατέλειψε το νησί, η πνευμονολόγος που είχε αποσπαστεί εκεί! Ο λόγος; Επειδή δεν έβρισκε αξιοπρεπές κατάλυμα, για να διαμείνει! Κι έτσι, η Μήλος έμεινε χωρίς πνευμονολόγο μέσα στην τουριστική σαιζόν και εν μέσω δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων κορονοϊού πανελλαδικά, σε καθημερινή βάση.

Προφανώς ο κύριος δήμαρχος θεωρεί πρέπον να κινδυνεύουν οι ζωές εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, αρκεί να διατηρηθούν οι τύποι. Ή να εξυπηρετηθεί το κομματικό συμφέρον της παράταξης στην οποία ανήκει. Ίσως πάλι να είναι φταίξιμο των γιατρών που "δεν έσιαξαν μια συλλογικότητα, και δεν έκαναν και μια κατάληψη στο Κέντρο Υγείας, να έχουν λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη"...
 

Προχθές επίσης, ανακοινώθηκαν τα επίσημα, προσωρινά αποτελέσματα της τακτικής, ανά δεκαετία Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών στην Ελλάδα! Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πληθυσμός των κατοίκων φθάνει τα 10.432.481. Μειωμένος κατά 3,5% ή 384 χιλ. άτομα, περίπου!

Με τις εκτιμήσεις, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιστροφή του φαινομένου, να μιλούν για πτώση του συνόλου κατοίκων στα 8,5 εκατομμύρια το 2050. Την ίδια ώρα, ο τουρκικός πληθυσμός στις 31 Δεκεμβρίου 2021 αριθμούσε περί τα 85 εκατομμύρια με τις προβλέψεις να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια, ακόμη και πριν το 2030!!!

Οι κάτοικοι αυτής της χώρας όμως, έχουμε πιο σοβαρά θέματα από το δημογραφικό να συζητήσουμε και απείρως περισσότερο σημαντικά προβλήματα από την ιατρική περίθαλψη των νησιών και των ακριτικών περιοχών, να επιλύσουμε. Π.χ. πρέπει οπωσδήποτε να κρίνουμε εάν οι δικαστές δικάζουν σωστά, έστω κι αν δεν γνωρίζουμε τον νόμο ή τον βαθμό στον οποίο είναι υποχρεωμένοι να τον εφαρμόζουν πλήρως οι λειτουργοί της Θέμιδας.

Ή είναι απολύτως απαραίτητο να υπαγορεύσουμε την οικονομική πολιτική στο οικονομικό επιτελείο, ακόμη κι αν δεν έχουμε καν πιάσει βιβλίο Οικονομικών στα χέρια μας ποτέ.

Κι όταν δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι απ’ όλα αυτά, είναι απόλυτη ανάγκη και η κατάσταση δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο να μην ασχοληθούμε με τα αίτια ενός εξαιρετικά σπάνιου και ιδιόμορφου αεροπορικού δυστυχήματος. Κι ας μην έχουμε δει καν τον συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου ούτε σε φωτογραφία, κι ας μην έχουμε ιδέα τι είναι οι νάρκες και τα εκπαιδευτικά βλήματα που μετέφερε!

Το μόνο βέβαιο;  

Όταν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί ψάχνοντας να βρούμε συνανθρώπους μας, ενώ το παιδί μας θα ετοιμάζεται να πάει στο αεροδρόμιο να πετάξει πίσω στη χώρα που ζει και εργάζεται επειδή τελείωσαν οι διακοπές, τότε...

 

 θα φταίει το κράτος που δεν φρόντισε να δώσει κίνητρα και οι πολιτικοί που "δεν έκαναν τίποτε"!

Σάμπως οι πόροι του κράτους, προέρχονται από τους φόρους μας; 

Ή μήπως οι πολιτικοί εκλέγονται από τους ψηφοφόρους; 

Όχι βέβαια! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου