ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΗΦΗΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Πρωτομαγ(κ)ιά είναι όταν

 


Γράφει το ΕΜΟ ΤΕΑΜ

Για την Πρωτομαγιά όλοι θα γράψουν:
την εργατική, την γιορτή της Άνοιξης, τα λουλούδια που ανθίζουν και τα σκυλιά που μυρίζουν.

Όμως το ακανθώδες ζήτημα, το καυτό θέμα είναι να ορίσουμε την Πρωτομαγκιά.

Πρωτομαγκιά είναι όταν δίνεις ένα πενηντάρικο στον κατώτατο μισθό και το επικοινωνείς σαν να τους χορήγησες εφάπαξ  το Τζακ Ποτ του Τζόκερ. Δεν το υποτιμάμε, όπως κάνουν πολλοί που δεν έχουν ζήσει ποτέ ούτε με κατώτατο, ούτε με μισθό, αλλά μια αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε.

Μετά από πολλά χρόνια κρίσεων οι μισθωτοί πλήρωσαν το μάρμαρο. Καλό το πενηντάρικο. Κι άλλα 40 από το fuel pass βγήκε το μεροκάματο.

Ας μη σταθούμε στη λεπτομέρεια πως ο Μάιος έχει 31 ημέρες.

Πρωτομαγκιά είναι όταν χρωστάς σε όλους όσους μιλάνε ελληνικά και να φεύγεις τριήμερο, από το οποίο δεν παραλείπεις να ανεβάζεις απαθανατισμένες στιγμές στα σόσιαλ, για να σε βρίζουν ο χασάπης, ο μπακάλης, ο οδοντίατρος, ο κτηνίατρος και ο διαχειριστής, στους οποίους χρωστάς ίσα ίσα για να μπορέσεις να εκδράμεις.

Πρωτομαγκιά είναι να θεωρείς όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες τεμπέληδες πλην του εαυτού σου. Το γεγονός πως λείπεις σερί από το Σαββάτο του Λαζάρου, είναι γιατί χρειαζόσουν μια ανάσα 18 ημερών, να φορτίσεις μπαταρίες. Κι επειδή έχεις ηλιακό φορτιστή αυτός αργεί χαρακτηριστικά.

Όπως πρωτομαγκιά είναι να κράζεις το παιδί του Πρωθυπουργού που βρήκε δουλειά στο Ευροκοινοβούλιο, αντί να πάει όπως θα όφειλε στο καρνάγιο στο Πέραμα για μεροκάματα. Έχει πλάκα πως κράζουν οι «με τρεις οκτάμηνες συμβάσεις στο Δήμο έγινα μόνιμος» και τώρα περιμένω να απολυθώ ψαρούκλες, τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες.

Οτιδήποτε λοιπόν δεν έχει μέσα του μαγκιά, είναι Πρωτομαγιά.  

Ας αφεθούμε στις μυρωδιές της εντός και εκτός  των αστικών τειχών, αλλά προσοχή μην τις μπερδέψουμε με...

 

 περιττώματα σκύλων που οι ιδιοκτήτες τους θεωρούν υποτιμητικό να μαζέψουν από το πεζοδρόμιο/ οδόστρωμα /πάρκο.

Καλό μήνα με υγεία και το πιστοποιητικό εμβολιασμού κομμένο στα τρία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου