ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΟΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Αν το εμβόλιο δεν ήταν δωρεάν, αλλά κόστιζε 100 ευρώ, μήπως είχε καλύτερη απήχηση στον "εξυπνότερο λαό του κόσμου"? (Αν και δωρεάν, ο εμβολιασμός είναι ταξικός!)

 


Γράφει το ΕΜΟ ΤΕΑΜ

Προβληματίζουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα οποία αφορούν την κατανομή ανά περιοχή των εμβολιασμένων πολιτών.


Καταρχάς παρατηρείται ένα γεωγραφικό χάσμα, με τον ελληνικό Νότο (πλην ίσως της Κρήτης) να παρουσιάζει υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Πιερία έχει 45,6%, η Πέλλα 46%, η Κοζάνη 45%, το Κιλκίς 42%, η Δράμα 41%, η Ξάνθη 43%, οι Σέρρες 39%.

Σε καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με ποσοστό εμβολιασμένων 51%, η Χαλκιδική με 51%, τα Γρεβενά με 50%.

Η καλύτερη εικόνα νομών που πάρθηκαν μέτρα φάνηκε στην περίπτωση της Αργολίδας που με κάλυψη στο 58% είχε λιγότερα κρούσματα από την Πιερία που βρίσκεται κάτω από το 46%.

Αυτά ως προς τις γεωγραφικές διακυμάνσεις.  

Πάμε τώρα στο στοιχείο που δείχνει ξεκάθαρα πως ο εμβολιασμός είναι ταξικός: είναι το χάσμα που χωρίζει τη Δυτική Αττική από τον κεντρικό και τον βόρειο τομέα Αθηνών.

Στον Δυτικό τομέα Αθηνών οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν ξεπερνούν το 40% και στη Δυτική Αττική είναι μόλις το 26%, ενώ στον κεντρικό και βόρειο τομέα Αθηνών η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει το 60% και το 67% αντίστοιχα.

Η διαφορά είναι τεράστια, 34% και 41% αντίστοιχα

Αν όπως λένε τα στοιχεία τα κρούσματα στη Δυτική Αττική αφορούν ανεμβολίαστους άνω των 55 ετών, καταλαβαίνουμε ποια θα είναι η πηγή των ανθρώπων δυστυχώς θα νοσήσουν βαριά.

Δεν χρειάζεται καμία ανάλυση περαιτέρω. Όλοι καταλαβαίνουν την οικονομική και κοινωνική διαφορά του μέσου πολίτη του Ασπροπύργου από τον μέσο πολίτη της Κηφισιάς για παράδειγμα.

Πλέον το επιθυμητό νούμερο εμβολιασμών μόνο με περαιτέρω διεύρυνση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μπορεί να πιαστεί ή με συντριπτικά ποσοστά στις ηλικίες 13-17, τα οποία όμως δεν πρόκειται να έλθουν, όποια εκστρατεία κι αν γίνει.

Σημαντικό είναι το 48% στις ηλικίες 18-24, στις οποίες όμως έχει δοθεί και οικονομικό κίνητρο.

Όλα αυτά μας οδηγούν στην απλοϊκή σκέψη: αν το εμβόλιο δεν ήταν δωρεάν, αλλά κόστιζε 100 ευρώ, μήπως είχε καλύτερη απήχηση στον κόσμο;

Μήπως τότε ήταν για τους έχοντες και μετά από γκρίνιες δινόταν δωρεάν με κρατική επιδότηση από ένα εισόδημα και κάτω;

Διότι τότε η Κυβέρνηση θα ήθελε να ζήσουν μόνο οι πελούσιοι.

Τώρα που είναι δωρεάν...

 

 φοβόμαστε τη βελόνα ή το τι μπορεί να μας συμβεί μετά από 15 χρόνια, αν και κανείς στα 40 του με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας δε θεώρησε υπεύθυνα τα εμβόλια που έκανε στο Στρατό…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου