ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η απελπισία -φαίνεται- γεννά παραφροσύνη…


Γράφει ο Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Πριν λίγες μέρες, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός της χώρας στα πλαίσια της εμβολιαστικής εκστρατείας ανακοίνωσε μια παροχή ως κίνητρο για τον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Πρόκειται για την Κάρτα Ελευθερίας (Freedom Pass), αξίας 150 ευρώ που αφορά στα εισιτήρια ταξιδιών τους, την είσοδό τους σε σινεμά, θέατρα, μουσεία… Τα 150 ευρώ μπορούν, δηλαδή, να χρησιμοποιηθούν από τους νέους δημιουργικά λειτουργώντας και ως πολιτιστικό κίνητρο.

Τα 150 ευρώ δεν τα χορηγεί στους νέους για να δοκιμάσουν ναρκωτικά ικανοποιώντας τις προοδευτικές ανησυχίες των νεολαίων της Αριστεράς όπως μας πληροφόρησε ο αξιόλογος σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της πρώην κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κύριος Καρανίκας, σε πρόσφατη βαρυσήμαντη συνέντευξή του, ούτε για να λάβουν μέρος σε κινηματικούς περιπάτους, προκειμένου να προσθέσουν το απαραίτητο αυτό προσόν στο βιογραφικό τους. Δεν θα λάβουν πολύ περισσότερο την χορηγία για να πιουν μπύρες και να φτιάξουν με τα κενά μπουκάλια μολότοφ από τις οποίες «δεν έπαθε κανείς τίποτα» (εκτός από τους νεκρούς της Marfin που, ωστόσο, δεν λογαριάζονται γιατί ήταν «στη λάθος πλευρά»)…  

Η πολιτεία τα προσέφερε για να τα χρησιμοποιήσουν οι νέοι σε θεατρικές παραστάσεις, στον κινηματογράφο, στις συναυλίες ή στα ταξίδια τους.

Αντίθετα με τις προτροπές Πολάκη, κορυφαίου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην υφυπουργού υγείας και ιατρού, ο οποίος μας παρότρυνε από του βήματος της Βουλής να μην εμβολιαζόμαστε, η κυβέρνηση θεωρεί ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες προκειμένου να κτιστεί το τείχος ανοσίας και όχι ένα τείχος ανοησίας.

Γι’ αυτήν την άψογη κοινωνική παροχή με τα πολλαπλά οφέλη, ο απαλλαγμένος από τους ΑΝΕΛ, μοναχικός πλέον ΣΥΡΙΖΑ και το θλιβερό ακολούθημά του, ΚΙΝΑΛ, έσπευσαν να κάνουν λόγο για …εξαγορά συνειδήσεων χρησιμοποιώντας μια παρωχημένη παλαιοθρησκευτική ηθικολογία που μας αφήνει έκπληκτους. Είναι τόσο κραυγαλέα η αστοχία αυτή που αναρωτιέται κανείς αν στην Κουμουνδούρου και στην Χ. Τρικούπη χάλασαν τα κλιματιστικά και τους χτύπησε η ζέστη…

Ωστόσο, δυστυχώς, η βλάβη φαίνεται να είναι ανήκεστος καθώς η αντιπολίτευση συνεχίζει ένα σερί πρωτοφανών αντιδράσεων στην ιστορία της πολιτικής

Ενώ το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής παραπέμπει το Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, η ταπεινωτική αυτή παραπομπή πανηγυρίζεται ως πολιτικός θρίαμβος – για λόγους άγνωστους (στην πολιτική, την επιστήμη, στην ψυχιατρική). Κάποιοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι χαίρονται στην αντιπολίτευση καθώς ο πρώτος τη τάξει, στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, το alter ego του κατά πολλούς, γλύτωσε τα χειρότερα, δηλαδή την κατηγορία για χρηματισμό. Πράγμα που δεν ισχύει καθώς δεν παραπέμφθηκε γιατί δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία. Οι ισχυρές ωστόσο ενδείξεις παραμένουν εκκωφαντικά αναπάντητες. Το αστικό κράτος, όμως, (των γνωστών γερμανοτσολιάδων) δεν παραπέμπει δίχως αποδείξεις, δεν στήνει δίκες, ούτε παρωδίες τύπου Novartis. Λειτουργεί με κανόνες δημοκρατίας – δίχως αρμούς εξουσίας.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο με όρους πολιτικού ορθολογισμού να ερμηνεύσει κανείς τον ενθουσιασμό του κύριου Τσίπρα και του στενότερου συνεργάτη του, Νίκου Παππά, που παραπέμπεται με την ατιμωτική κατηγορία της παραβάσεως καθήκοντος. 

Ωστόσο...

 

 η δημοκρατία είναι ανεκτική έως ότου λάβει τις τελεσίδικες αποφάσεις της. Ως τότε, η στάση τους δεν εξηγείται ακόμα και με την συνδρομή των πλέον εξελιγμένων εργαλείων της επιστήμης.

Η απελπισία -φαίνεται- γεννά παραφροσύνη…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου