ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Μήπως οι Γερμανοί δεν είναι τελικά φίλοι μας;

www.facebook.com/a.veroutis
www.twitter.com/agissilaos
agissilaos@gmail.com

Προχθες ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τα εσωτερικά με την Τουρκία να πρωταγωνιστεί στην ατζέντα, ενώ η Γερμανία εκτελούσε χρέη συνηγόρου της στοχεύοντας στην τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την ΕΕ αλλά και στην οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Βέβαια για τη μεταναστευτική κρίση σημαντικότατο ποσοστό ευθύνης φέρει η ίδια η Τουρκία, αν πιστέψουμε τις πληροφορίες πολλών μυστικών υπηρεσιών περί στήριξης του ISIS με χρήμα και με όπλα από το καθεστώς Ερντογάν, ή αν πιστέψουμε τον αυτοδιαφημιζόμενο ως αρχιμαφιόζο της Τουρκίας στις αποκαλύψεις του περί των ίδιων θεμάτων.

Όμως ο στόχος της Γερμανίας για την άρον-άρον τελωνειακή ένωση της ΕΕ με την Τουρκία προσέκρουσε στην αντίσταση τόσο του Έλληνα πρωθυπουργού όσο και του Γάλλου προέδρου και του Αυστριακού καγκελαρίου.

Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει πρώτα να διευθετηθούν με την Τουρκία πριν μπορέσει η Ελλάδα να δώσει το πράσινο φως για να περνάνε τα τουρκικά εμπορεύματα χωρίς έλεγχο τελωνείου στην Ευρώπη μέσω ελληνικών συνόρων.

Εντόνως φημολογείται ότι η Τουρκία από δεκαετίες αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του "δρόμου της Ηρωίνης" προς τη Δύση, ο οποίος αρχίζει από το Αφγανιστάν, περνάει στο Ιράν και τέλος καταλήγει στην Τουρκία. Αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί πέραν πάσης αμφιβολίας πριν συναινέσει η Ελλάδα να αποτελέσει τον ακούσιο επόμενο σταθμό του διεθνούς εμπορίου σκληρών ναρκωτικών, προκειμένου να διευκολύνει τις γερμανικές βιομηχανίες με θυγατρικές στην Τουρκία.

Με αυτό εννοώ ότι η Τουρκία αποτελεί για δυο σχεδόν δεκαετίες τον προορισμό των βιομηχανικών επενδύσεων χιλιάδων γερμανικών εταιρειών (στο ίδιο μοντέλο που οι ΗΠΑ μετέφεραν τη βιομηχανική παραγωγή τους στην Κίνα στις προηγούμενες δεκαετίες) προκειμένου οι πρώτοι να επωφεληθούν των εξαιρετικά φτηνότερων εργατικών, αλλά και τη συνεννόηση με το καθεστώς Ερντογάν για την προάσπιση των συμφερόντων των γερμανικών βιομηχανικών θυγατρικών.

Πέραν των παραπάνω, η ευρωπαϊκή εταίρος Γερμανία εξοπλίζει την Τουρκία με τα τελευταία "αόρατα" υποβρύχια, που φυσικά κανέναν άλλο σκοπό δεν έχουν παρά την παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στη θάλασσα.

Επίσης επιδεικτικά παρέλειψε η προχθεσινή Σύνοδος της ΕΕ να αναφέρει ή ακόμα καλύτερα να προειδοποιήσει την Τουρκία, ώστε να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες στην ελληνική ΑΟΖ και τον ελληνικό εναέριο χώρο και να απεμπολήσει τις επεκτατικές βλέψεις της στο Αιγαίο και τις "γαλάζιες πατρίδες"...

Η εταίρος Γερμανία εξοπλίζει μια χώρα που έχει casus beli εναντίον μιας άλλης ευρωπαϊκής εταίρου της, της Ελλάδας!

Αμέσως μετά τη  σύνοδο θα γίνει στο Βερολίνο άλλη μια Σύνοδος της ΕΕ για τη Λιβύη.

Πάλι ο πρωταγωνιστής/μπάχαλος είναι η Τουρκία
που μαζί με τη Ρωσία προκαλεί τις περισσότερες τριβές στη Λιβύη, τόσο με τους μισθοφόρους πρώην τζιχαντιστές του ISIS (στους οποίους έταξε μάλιστα τουρκικό διαβατήριο ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους στη Λιβύη), όσο και με τακτικό στρατό ο οποίος έχει δήθεν εκπαιδευτική αποστολή.

Η Ελλάδα όμως, που έχει τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, και βλάπτεται και από το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Τουρκολιβυκό Σύμφωνο, έχει εξαιρεθεί από τη Σύνοδο με απόφαση της Γερμανίας!

Η Τουρκία που έχει συνάψει το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Τουρκολιβυκό Σύμφωνο με τη μη-αναγνωρισμένη πρώην κυβέρνηση της Τρίπολης, εναντίον της Ελλάδας και κάνει λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη, παρά την απαγόρευση του ΟΗΕ, έχει μισθοφόρους και στρατό στη Λιβύη παρά τις αντιρρήσεις των Λίβυων, και χρησιμοποιεί το Μεταναστευτικό εκβιαστικά έναντι της ΕΕ, είναι ο επίτιμος καλεσμένος της Γερμανίας!

Μέρος των συζητήσεων θα αφορά επίσης στην τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας μέσω της Ελλάδος, και την κατάργηση της βίζας για τα τουρκικά διαβατήρια.

Ένα τουρκικό διαβατήριο, εδώ που τα λέμε, πωλείται €1.000-€1.500 στα παράνομα κυκλώματα και λέγεται από ανεπιβεβαίωτες πηγές ότι θα δοθεί δωρεάν σε όσους πρώην τζιχαντιστές του ISIS υπηρετούν στις μισθοφορικές δυνάμεις της Τουρκίας, στη Λιβύη και το συριακό Κουρδιστάν.

Με άλλα λόγια η ευρωπαϊκή εταίρος Γερμανία, κάνει τα πάντα χρησιμοποιώντας πιέσεις και "ανταλλάγματα" για να ανοίξει Κερκόπορτες στην Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν που:

- διατηρεί σε στρατιωτική κατοχή μισή χώρα μέλος της ΕΕ, την Κύπρο,

 
- απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης με εκατομμύρια "οικονομικούς μετανάστες" / πρόσφυγες που η ίδια η Τουρκία δημιούργησε, 


- απειλεί την εδαφική ακεραιότητα άλλης ευρωπαϊκής χώρας με το casus beli, και με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Τουρκολιβυκό Σύμφωνο,


- απειλεί την Ειρήνη στην Γαλλία με απειλές εναντίον του Γάλλου προέδρου όταν αντιστέκεται στην Ισλαμιστική τρομοκρατία μέσα στη χώρα του,


- απειλεί την Ευρώπη ολόκληρη με κινητοποίηση του ισλαμιστικού στοιχείου αν κάποιος εκλεγμένος ηγέτης δεν πάει με τα νερά της Τουρκίας, όπως ο Αυστριακός καγκελάριος!

Και όλα αυτά γιατί;


Για να διαφυλάξει η εταίρος Γερμανία τα οικονομικά συμφέροντα από επενδύσεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και θυγατρικές στην Τουρκία, έξι χιλιάδων γερμανικών εταιρειών;


Αλήθεια;

Τόσο βαραίνουν η ασφάλεια, η εδαφική ακεραιότητα, η προφύλαξη από καταστροφικές ναρκωτικές ουσίες και συνοχή της ΕΕ στα μάτια της Γερμανίας; Λιγότερο από τις αποσβεσμένες επενδύσεις 6000 γερμανικών εταιρειών;


Τα ξέρουν τα παραπάνω οι Γερμανοί πολίτες και ψηφοφόροι; Αν δεν τα ξέρουν μήπως (λέω μήπως) κάποιος πρέπει να τους τα εξηγήσει;

Δεν υπολογίζω στο σκεπτικό μου καν τις ενέργειες του πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας κ. Σόιμπλε προ πενταετίας, για να πετάξει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης την Ελλάδα, που σταμάτησε ο αμερικανός τότε ΥΠΟΙΚ με ένα τηλεφώνημα και οδήγησε στην ενεχυρίαση των περιουσιακών της χώρας μας για 99 χρόνια. Δεν το υπολογίζω αυτό τώρα.

Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Ή μήπως είναι;

Με τα υπόλοιπα όμως, μήπως τελικά οι Γερμανοί ΔΕΝ είναι φίλοι μας;


Μήπως θα πρέπει...

 

 η Ελλάδα να καταθέσει ένα προληπτικό Βέτο σε κάθε προοπτική τελωνειακής ένωσης μέσω Ελληνικών εδαφών και περάσματος με τουρκικό διαβατήριο χωρίς ελέγχους και βίζα από Ελληνικές συνοριακές  εισόδους;

Μήπως;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου