ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Δεν έπρεπε!


Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Νομίζω ότι, αν προσπαθήσω, μπορώ να φαντασθώ τα φοβερά αισθήματα, που πρέπει να τρέφει η υπουργός Πολιτισμού για τον Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από όλα αυτά που της έχει κάνει. 

Καταλαβαίνω, επίσης, πόσο δύσκολο είναι για την υπουργό να ελέγξει αυτά τα αισθήματα. Ομως η δημοσιοποίηση των διαλόγων της με τον Τσίπρα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ακρόπολη, ήταν μέγα λάθος εκ μέρους της κυρίας Μενδώνη.

Κατ’ αρχάς, η ίδια η επίσκεψη του Τσίπρα ήταν αφ’ εαυτής μια νίκη για την υπουργό: ο Τσίπρας αναγκάστηκε επιτέλους να δει ο ίδιος τι είναι αυτό το οποίο κακίζει εδώ και καιρό.  

Το ότι αρνήθηκε την ξενάγηση από την υπουργό είναι κατανοητό: έπειτα από τα όσα της έχει καταλογίσει ως και αυτός ίσως να ντρέπεται να τη συναντήσει κατ’ ιδίαν.  

Το ότι, ωστόσο, η υπουργός τον υποδέχθηκε στην Ακρόπολη, παρά την προηγηθείσα άρνηση, ήταν άψογο εκ μέρους της: όφειλε να τιμήσει τον θεσμό, όχι το ανάξιο πρόσωπο. 

Η δημοσιοποίηση των διαλόγων, όμως, ήταν περιττή και, εν τέλει, μειωτική για την ίδια την υπουργό.  Ξέραμε πόσο τενεκές είναι ο Τσίπρας. Δεν χρειαζόταν όμως...

 

 να μάθουμε και πόσο εκδικητική μπορεί να είναι η κυρία Μενδώνη…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου