ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΗΦΗΝΟΑΓΡΑΜΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Της Ηλείας τα καμώματα


Του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

 Χάσαμε τον Πύργο; 

Ισοπεδώθηκε η Ηλεία;  

Μάλλον, εκτός αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερβάλλει μέχρι ψεμάτων. Οπως διαβάζουμε, «στη συνάντηση που είχε με φορείς της περιοχής, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παγώσει η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση των 4 τμημάτων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. (…) “Δεν μπορείς να έρθεις με το “αποφασίζω και διατάζω” και να ισοπεδώνεις μια περιοχή” υπογράμμισε» (left.gr, 24.5.2021).

Είναι πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις απώλειες της κυβερνώσας Ν.Δ. Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι πως, χαϊδεύοντας τα αυτιά των τοπικών φορέων της Ηλείας, τον ακούει ολόκληρη η χώρα.  

Τον ακούει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία με συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποφάσισε την κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων.  

Τον ακούν οι φορολογούμενοι, που σήμερα τρέφουν 23 πανεπιστήμια και ένα ΤΕΙ με 430 τμήματα σε 55 πόλεις, ένα εκ των οποίων είναι το «Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στα… Ψαχνά Ευβοίας.

Στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι ο κ. Τσίπρας «αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των μονάδων υγείας της Ηλείας και στα προβλήματα, που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας, αφού στο νοσοκομείο Πύργου μετά την παραίτηση τριών παθολόγων έχει μείνει μόνο ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής, και καθημερινά πηγαινοέρχονται παθολόγοι από τα νοσοκομεία της Πάτρας για να καλυφθούν οι εφημερίες» και ότι είχε «συνάντηση με τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων».  

Να σημειώσουμε ότι ο Πύργος απέχει από την Αμαλιάδα 19 χλμ. και από τα Κρέστενα 24 χλμ. Τρία νοσοκομεία σε ακτίνα 25 χλμ.! Σύμφωνα με το σχέδιο στην Ηλεία υπάρχουν δύο παθολογικές κλινικές, αλλά όπως έγραψε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, «δεν φτάνουν, λέει, οι γιατροί να δουλέψουν οι δυο παθολογικές κλινικές. Ποιες δυο παθολογικές; Εδώ δεν φτάνουν καλά καλά να δουλέψει μία παθολογική…» («Πρωινή Ηλείας», 5.8.2019). Γι’ αυτή την κατασπατάληση πόρων δεν μιλάει ποτέ η αντιπολίτευση· όχι μόνο η τωρινή, αλλά όλες. Και το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πιο ορθολογικά. Τον Οκτώβριο του 2019, μια γυναίκα υπέστη ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στην Αρχαία Ολυμπία. Επρεπε να μεταφερθεί 334 χιλιόμετρα μακριά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πέθανε στον δρόμο. Κατά τα άλλα, η χώρα έχει 140 κελύφη νοσοκομείων, 140 διοικήσεις, 140 σωματεία, ενώ οι παθολόγοι τρέχουν στους δρόμους για να συμπληρώσουν τα κενά.

Αυτό το μοντέλο...

 

 προωθούν χάριν της μικροκομματικής αντιπολίτευσης όλα τα κόμματα που θα βρεθούν στα έδρανά της.

 Τμήματα ΑΕΙ και νοσοκομεία αδειανά μόνο και μόνο για να ικανοποιούνται τοπικοί παραγοντίσκοι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου