ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Περιζήτητοι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι από Egon Zehnder και Manpower (Πως καταφέρνουν στην ΕΥΔΑΠ και βγαίνουν όλοι άριστοι!)



Περιζήτητοι είναι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι από μεγάλες φίρμες εξεύρεσης ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού. Καθημερινά σχεδόν οι επικεφαλής της Egon Zehnder και της Manpower τηλεφωνούν στον Βασιλάκη του Δημοσίου για να του προτείνουν να αναλάβει το management κορυφαίων πολυεθνικών με ιλιγγιώδεις αμοιβές και πλουμιστή ζωή σε κοσμοπολίτικους προορισμούς αλλά ο Βασιλάκης αρνείται να εγκαταλείψει το ελληνικό δημόσιο.
 

Αφού τρούπωσε δεν τον ξετρυπώνεις με τίποτε.




Απανωτές προσφορές για δουλειά με πολυτελείς απολαβές δέχονται και οι Ελληνες καθηγητές της ΟΛΜΕ αλλά κι εκείνοι με τη σειρά τους αρνούνται να εγκαταλείψουν το δημόσιο. 


Ειδικά τώρα που οι Σταικούρας και Θεοδωρικάκος σπεύδουν-ενόψει εκλογών-να διαβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων.



Οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι άριστοι και με τη βούλα. Για παράδειγμα στην ΕΥΔΑΠ το 81% είναι άριστοι και 0% είναι μέτριοι! Όλοι είναι λίαν καλοί και άριστοι.






Είναι άριστοι σε εξοργιστικό βαθμό.  


Σε τέτοιο βαθμό που...


 ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρης Σαχίνης (εξαίρετος τεχνοκράτης και άνθρωπος) τρελάθηκε από την αριστεία και ζήτησε με επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας να είναι πιο ειλικρινείς.



Ανατρέποντας την μέχρι σήμερα καθιερωμένη τυπική αξιολόγηση προσωπικού όπου η πλειοψηφία των υπαλλήλων βαθμολογούνται ως… τέλειοι, ο κ. Σαχίνης, ζητά “να ξεπεράσουμε στερεότυπα” και να δουν οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ την αξιολόγηση “ως ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι”-σημειώνει το σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr.



Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η αξιολόγηση προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, κατέληγε στην διαπίστωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι άριστοι. Η αξιολόγηση, την περίοδο 2015-18, κατέληγε στο παράλογο συμπέρασμα ότι οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ σε ποσοστό από 81% έως 86% είναι άριστοι, 12-16% βαθμολογούνταν ως “Λίαν Καλοί”, 2-2,7% θεωρούνταν “Καλοί” ενώ το ποσοστό υπαλλήλων που είχαν αξιολογηθεί ως μέτριοι ήταν μηδενικό!


Στην επιστολή του ο κ. Σαχίνης, σχετικά με την αξιολόγηση του προσωπικού σημειώνει ότι “γνωρίζω ότι θεωρείται μια συνηθισμένη για την εποχή διαδικασία, τυπική υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιωθεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έπρεπε να υποβαθμίζεται κατά τον τρόπο αυτό”.


Και συνεχίζει με μια έκκληση: “Εφέτος, θέλω να σας καλέσω να ξεπεράσουμε τα παλιά στερεότυπα. Να μην υποβαθμίσουμε τη διαδικασία σε μια ανταλλαγή τυπικών χαρακτηρισμών. Στο παρελθόν η αξιολόγηση είχε καταλήξει να είναι μία ατελέσφορη διαδικασία κατά την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των αξιολογούμενων θεωρούνταν άριστοι. Κι εγώ θέλω να είμαστε όλοι άριστοι, περισσότερο όμως θέλω να είμαστε ειλικρινείς. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η βαθμολόγηση με κάτι λιγότερο από το “άριστο”, δε σημαίνει τιμωρία και αποκλεισμό. Αντίθετα, σημαίνει ενθάρρυνση και ευκαιρία για ανάπτυξη περισσότερων δεξιοτήτων, κατάκτηση περισσότερων γνώσεων, για μάθηση και βελτίωση του τρόπου εργασίας με στόχο την επίτευξη βελτιουμένου αποτελέσματος.



Στη φετινή αξιολόγηση θα ήθελα να σκεφτείτε -τόσο οι αξιολογητές, όσο και οι αξιολογούμενοι – την εταιρεία στην οποία θέλετε να εργάζεστε, τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο πρέπει να ασκείται η διοίκηση, την ουσιαστική και αντικειμενική διαδικασία με την οποία θέλουμε να επιλέγονται οι προϊστάμενοι.



Με τις παραπάνω σκέψεις, είμαι αισιόδοξος ότι βήμα-βήμα θα πλησιάσουμε το αυτονόητο: ένα δίκαιο σύστημα αξιολόγησης, αντιπροσωπευτικό της πραγματικής απόδοσης όλων.


Ένα σύστημα που θα αναδεικνύει τους καταλληλότερους και θα βοηθάει όσους χρειάζονται στήριξη, με στόχο τη δημιουργία αξίας πρωτίστως για τους ίδιους, αλλά και για την κοινωνία, την οποία, αποστολή μας είναι να υπηρετούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.


Προσδοκώ εφέτος η διαδικασία αξιολόγησης να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει μια ακόμα αφορμή να βελτιωθούμε. Να γίνει μια ευκαιρία που θα μας κάνει καλύτερους”, καταλήγει ο κ. Σαχίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου