ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο ταξικός ιός του ΣΥΡΙΖΑ και ο "λοιμωξιολόγος" Παπαδημούλης

Του Μανόλη Καψή

Τελικά ποιος φταίει για τον κοροναϊό; 

Αν πιστέψουμε τους πολιτικούς επιστήμονες, κατ' εξοχήν φταίει το κινεζικό καθεστώς. Γιατί αντέδρασε με την αναμενόμενη για κομμουνιστικό-δικτατορικό καθεστώς μυστικοπάθεια, όταν ακόμα ο ιός ήταν σε πρώιμο στάδιο και θα μπορούσε να ελεγχθεί.  

Όμως, όχι.
 

Για τους απαρατσίκ του κόμματος, στην αρχή ο ιός δεν μεταδιδόταν στους ανθρώπους, μετά το καθεστώς καθησύχασε τον κόσμο ότι είναι όλα υπό έλεγχο και μετά... Μετά ήταν πολύ αργά για να αποφευχθεί η μετάδοση του κοροναϊού και να πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας.

Αυτά λένε οι ειδικοί. Η τελευταία ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας αναφέρει ότι οι προοπτικές της κινεζικής οικονομίας παραμένουν εξαιρετικές... Στον κόσμο τους.
 

Υπάρχουν και άλλες βέβαια αναλύσεις.  

Όπως, για παράδειγμα, ο Μητροπολίτης Μόρφου, που ερμήνευσε και το γιατί δεν βρίσκεται το αντίδοτο και το εμβόλιο για τον κοροναϊό. Γιατί, όπως εξήγησε, "οι επιστήμονες θα δυσκολευτούν πολύ να το βρουν, αφού αυτή η ασθένεια είναι αποτέλεσμα της δικής μας αμετανόητης αμαρτίας και κακίας”. Είναι φυσικά μια πιθανότητα. Αναρωτιέμαι μάλιστα πώς και γιατί δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα. Παραμένει άγνωστο τι θα γίνει αν μετανοήσουμε, έστω και με καθυστέρηση. Υπάρχει άραγε ακόμα ελπίδα για το εμβόλιο; Ή θα χρειαστούν και γονυκλισίες;

Υπάρχει βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει τη δική του ανάλυση. Αν πιστέψουμε τον ειδικό λοιμωξιολόγο Δημήτρη Παπαδημούλη και τον άλλο αστέρα της ριζοσπαστικής αριστεράς, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Αλέξανδρο Νικολαΐδη, για την εξάπλωση του κοροναϊού φταίνε οι "Μένουμευρώπη”. Το θέμα είναι ταξικό.

Η ερμηνεία του ειδικού Δημήτρη Παπαδημούλη, που παραθέτει και τη σχετική "στατιστική”, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Πώς ήρθε ο ιός στην Ελλάδα;

Ιδού η ανάλυση Παπαδημούλη: Από όσους ταξίδεψαν στο Μιλάνο, όσους έχουν τα παιδιά τους στο Κολέγιο, τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς -που παραδόξως δεν την αναφέρει ονομαστικά, αν και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση- τον Δήμο Θεσσαλονίκης και φυσικά...τον Σκάι. (Γιατί δεν έχει κάνει ειδική αναφορά στον Άρη Πορτοσάλτε δεν έχει ερμηνευθεί ακόμα. Ούτε έχει υπάρξει και κρούσμα στον Σκάι. Αλλά, δεν μπορεί, με τόση προπαγάνδα υπέρ του Μητσοτάκη, θα το πληρώσουν. Θα έρθει οσονούπω).

Το σχόλιό του συμπληρώνει το άλλο, του αστέρα της επιδημιολογίας Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Που έγραψε στο twitter ότι:

"Ένα κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους πρόσφυγες θα έλυνε πολλά προβλήματα για την κυβέρνηση. Δυστυχώς για αυτούς όμως (και για όλους μας εάν τελικά έρθει), τον ιό θα τον φέρουν στην Ελλάδα αυτοί που έχουν λεφτά για αεροπορικό εισιτήριο, όχι όσοι στοιβάζονται σε σκηνές".  

Προσοχή: Αυτοί που έχουν λεφτά...

Πονηρός βέβαια ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει η φοβερή "αναλυσή" του, σπεύδει να προσθέσει- αφού έχει κάνει τη σχετική παράθεση των συγκλονιστικών γεγονότων και της ύποπτης "ταξικής” στατιστικής- ότι τα κρούσματα είναι φυσικά τυχαία. Και ότι αποτελούν ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία. Δεν κάνει αυτοκριτική. Εννοεί ότι ο ιός δεν μας ήρθε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Πώς ήρθε;

Από τους φιλελέδες που ταξιδεύουν. Ή όπως το έθεσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Από όσους έχουν λεφτά για αεροπορικό εισιτήριο.

Μόνο που παρά τις διευκρινίσεις, ο κ. Παπαδημούλης θα όφειλε να γνωρίζει ότι...



 όσο είναι ανόητο να πιστεύεις ότι τον ιό τον φέρνουν οι μετανάστες, όσο είναι ρατσιστικό να πιστεύεις ότι υπάρχει διασύνδεση της εθνικότητας με την επιδημία, άλλο τόσο ανόητο -χειρότερα, σκέτη βλακεία, απύθμενη βλακεία- είναι να αφήνεις να εννοηθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση ανάμεσα στην προέλευση των πρώτων κρουσμάτων και την ταξική τους ιδιότητα. 

Τελείως ανόητο. Αλλά και τελείως ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου