ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΛΑΜΟΓΙΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Η νέα "Τουρκοκρατία"...

Τις τελευταίες μέρες ο "Υπαρκτός Ελληνισμός" υποτίθεται πως συνταράχθηκε από την είδηση πως ζευγάρι εφοριακών διατηρούσε βίλα 600 τ.μ. την οποία είχε εντάξει στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ στην οποία είχε επίσης τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές...

 
Ας μην κοροϊδευόμαστε υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις αναντιστοιχίας περιουσιακών στοιχείων με τα δηλωθέντα εισοδήματα και είναι βέβαιο πως η πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων έτρεχε στα συλλαλητήρια των αγανακτισμένων φωνάζοντας "κλέφτες-κλέφτες" και μουτζώνοντας τη Βουλή...

 
Οι εφορίες, οι πολεοδομίες και συνολικότερα οι υπηρεσίες του δημοσίου αποτελούν τους "Προκρούστηδες" που φυλάνε τα περάσματα και εισπράττουν τα διόδια.

 
Η χρεοκοπία του 2010 ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε. Αν θέλαμε πραγματικά δικαιοσύνη και επιμερισμό  ευθυνών για τη χρεοκοπία της χώρας, θα ξεκινούσαμε έναν έλεγχο πόθεν έσχες για όλους τους κατοίκους της χώρας.
 
Πρώτα θα ξεκινούσαμε  από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν, μετά τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και εν συνεχεία και τους υπολοίπους κατά σειρά αξίας περιουσιακών στοιχείων...

 
Νομίζω η διάθεση συγκάλυψης ήταν οικουμενική.

 
Περισσότερο συνεισέφεραν στη συγκάλυψη αυτοί που φώναζαν για λίστες όπως τη Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ.  Βρέθηκαν ένοχοι στις περίφημες λίστες και αν ναι τιμωρήθηκαν;...

 
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Novartis στη στήλη είχαμε επισημάνει πως η μεθόδευση να αποδοθούν ευθύνες σε πολιτικούς αντιπάλους προεκλογικά για μικροπολιτικές σκοπιμότητες το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να συγκαλυφθεί συνολικά το σκάνδαλο... Γιατί σκάνδαλο υπήρξε, αλλά αφορούσε χιλιάδες εμπλεκόμενους με τη δημόσια δαπάνη φαρμάκου.

 
Η εξέλιξη της υπόθεσης αποδείχτηκε ακόμη χειρότερη από τις δυσοίωνες προβλέψεις.

 
Είναι πολύ σωστά τα περισσότερα μέτρα για την παιδεία της νέας Υπουργού καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι Έλληνες όμως έχουμε φτάσει να πληρώνουμε φόρους Σουηδίας ένα σημαντικό μέρος των οποίων πάει για την Παιδεία και να απολαμβάνουμε υπηρεσίες Ουγκάντας (όπως σε όλες τις υπηρεσίες που ανταποδίδει το Δημόσιο).

 
Δεν γνωρίζω πολλούς να έχουν μάθει ξένη γλώσσα ή να πέρασαν τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου μόνο με τη βοήθεια του Δημόσιου σχολείου.

 
Αντιθέτως γνωρίζω χιλιάδες που υπερασπιζόμενοι δήθεν τον Δημόσιο Χαρακτήρα της Παιδείας και τη μη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους,  που έχουν θησαυρίσει...

Εκεί να δείτε κατοικίες, εξοχικά και τροχοφόρα 4χ4 που χρειάζονται τα δηλωθέντα εισοδήματα 400 ετών για να δικαιολογηθούν.

Δηλαδή, όσο κράτησε η Τουρκοκρατία.

 
Η νέα υποδούλωση των Ελλήνων από την κομματοκρατία και τον κρατισμό κρατάει  μόλις 200 χρόνια αλλά είναι σκληρότερη από αυτή των Οθωμανών.

 
Οι Οθωμανοί με τη φορολογία της "δεκάτης" ήταν ευχαριστημένοι ενώ η κομματοκρατία και ο στρατός που συντηρεί περί το κράτος απαιτεί περί το 50-70% του εισοδήματος των δυστυχών που δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα...

 
Το χειρότερο βέβαια είναι πως...


 αναγκάζει και τίμιους ανθρώπους να γίνουν φοροφυγάδες και κλέφτες προκειμένου να επιβιώσουν.

 
Δεν είναι τυχαίο που παρά το γεγονός πως φτιάξαμε κράτος περί τα 5 εκατ. Ελλήνων συνεχίζουν  να ζουν εκτός Ελλάδος.

 
Ούτε είναι τυχαίο πως πάντα το πιο δυναμικό και υγιές κομμάτι του ελληνισμού ήταν εκτός...

 
Ούτε είναι ψέμα πως οι Έλληνες του εξωτερικού ήταν το κομμάτι του ελληνισμού που επινόησε και μεθόδευσε τη δημιουργία ελληνικού κράτους. Που είχαν  τη βάση,  η Φιλική Εταιρεία, ο δάσκαλος του γένους Αδαμάντιος Κοραής, ο πρώτος σχηματισμός ελληνικού στρατεύματος ο "Ιερός Λόχος" που θυσιάστηκε στο Δραγατσάνι για να ξεκινήσει  η επανάσταση;

Βεβαίως και υπάρχει λύση στη ληστεία των Ελλήνων από τις κομματικές στρατιές που ελέγχουν το κράτος. Ένας φορολογικός συντελεστής για όλους 10-15% με μια φορολογική νομοθεσία που θα χωράει σε μια κόλλα Α4. Δραστική μείωση του κράτους και άρση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 
Αν συμβεί αυτό όμως οι εφοριακοί, οι πολεοδόμοι και δεκάδες κατηγορίες "Προκρούστηδων" του Δημοσίου δεν θα μπορούν να έχουν βίλες 600 τετραγωνικών με κοινωνικό τιμολόγιο.  


Οι νέοι θα βρίσκουν αξιοπρεπείς εργασίες στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα γίνονται αφισοκολλητές ούτε θα παρακαλάνε πολιτικούς.
 

Όμως όποιος τολμήσει να προτείνει τέτοιες αλλαγές δεν θα βρει ούτε την ψήφο του…. Τουλάχιστον πριν η τροχιά προς το αδιέξοδο βρει τοίχο και μηδενίσει το κοντέρ των προνομιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου