ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Κατσαπλιάδες στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και κοινωνία σε αφασία.



Στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ νομίζουν ότι εμβαπτίζονται κάτι συριζοσκουρλέτηδες · – τώρα που «απαλλάχτηκαν» από τον Καμμένο και τ’ αποκαΐδια του. · Και κάνουν και χαρούλες · σαν τα περιστεράκια όταν τινάζουν το νερό απ’ το φτέρωμά τους. 


· Προσποιούνται τώρα ότι πολύ τους ξίνιζε αυτή η συνοδοιπορία, · ενώ «επ’ αυτώ τω λίθω» οικοδομήθηκε η ζοφερή τετραετία τους στη διακυβέρνηση της χώρας. · Ω της υποκρισίας κι ω του θεάτρου – πάλι.  


· Ασε που για ποια «απαλλαγή» μιλάνε; · Αφού τα βουλευτικά ρετάλια που μάζεψαν για να έχουν το αναγκαίο 151, από τον αργαλειό του Καμμένου προέρχονται · ή της ίδιας ποιότητας προϊόντα είναι. · Τεάτρο· πούρο τεάτρο. 


·Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ότι το μετακαμμενικό αυτό μπαλωλόγημα εμπλούτισε το διαβόητο Ηθικό Πλεονέκτημα της συριζοαριστεράς. · Ενεκολπώθη γαρ και...


 το Ηθος Κουίκ. 


· Η «εργαλειοποίηση». · Το νέο εργαλείο της ελληνικής πολιτικής ρητορικής. · «Εργαλειοποιούν» το Μακεδονικό, τη Δικαιοσύνη, το Πλεόνασμα, την Εξοδο απ’ τα Μνημόνια... · Τώρα πια δεν έχει πολλή πέραση το «αφήγημα», το «πρόταγμα» κι όλα τα άλλα που έγιναν κατά καιρούς μόδα στην ξύλινη πολιτική γλώσσα. · Μόνο η ρημάδα η «υλοποίηση» έχει κατακαθίσει ως ιλύς στα χείλη τους. 


Θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί η ελληνική κοινωνία ζητώντας να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος ώστε να επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. · Ακρα του τάφου σιωπή όμως. · Οπότε, άλλα δέκα χρόνια χαμένα. 


 · Με αφορμή την ιατρική εκπαίδευση στη χώρα μας, ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Στρατής Παττακός είπε προ ημερών στα «Νέα» και στον Δ. Μανιάτη: ·«Το μέγιστο αγκάθι είναι το άρθρο 16 του Συντάγματος. · Μια Μικρασιατική Καταστροφή είναι. · Το θεωρούμε ένα άρθρο, αλλά είναι εθνική αυτοκτονία. · Απαγορεύεται στην Ελλάδα το ιδιωτικό πανεπιστήμιο. · Μαζί με τη Βόρεια Κορέα και την Κούβα». ·


Αλλά ποιος ακούει. · Κοινωνία σε αφασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου