ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η ατιμωρησία της ANTIαστυνομικής βίας


Πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Αρεοπαγίτης Ε.Τ. 


Κάποιο  video  που  κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και που φαίνεται, ότι είναι γνήσιο, δείχνει το εξής περιστατικό. Στην κατάληψη του  γραφείου του Υπουργού  Παιδείας από ομάδα διαμαρτυρομένων μαθητών και όχι από τον Ρουβίκωνα, που έχει ελευθέρας, κάποιος, που ενδεχομένως λόγω εμφανίσεως να μην είναι μαθητής, είχε πιάσει από τη γραβάτα ένα ένστολο αστυνομικό υποδιευθυντή [αντισυνταγματάρχη] κάποιας ηλικίας και τον έσπρωχνε προς την έξοδο λέγοντας του διάφορες σεξουαλικές προσβολές.



Για το επεισόδιο αυτό δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου μέχρι τώρα καμιά αστυνομική ή κυβερνητική ανακοίνωση, που να καταδικάζει το γεγονός, ούτε καν η συνηθισμένη από την εισαγγελία εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Κι επειδή πρόκειται περί ζητήματος τιμής του αστυνομικού σώματος θα τελείωνε γρήγορα και θα συλλαμβανόταν ο δράστης. Βέβαια, δεν μπορώ να προβλέψω εάν θα καταδικαζόταν ο δράστης και κυρίως ποιο θα είναι το πολιτικό του μέλλον, γιατί μέσα από τέτοιους αγώνες αναδεικνύονται οι ηγέτες.



Τέτοια επεισόδια  είναι συνηθισμένα και λόγω  μιθριδατισμού της κοινής γνώμης και δεν κάνουν πλέον καμιά εντύπωση. Απλά σε κάποιους που έχουν ζήσει σε εποχές ευνομίας και που πιστεύουν στο κράτος δικαίου, την έννομη τάξη και τη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης προκαλούν θλίψη και ανησυχία για το μέλλον της χώρας.



Εκείνο όμως, που μου έκανε εντύπωση ήταν η μόνη αντίδραση του κ. Υπουργού Παιδείας, που αναρωτήθηκε που είναι το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, δηλαδή ανέθεσε την προστασία των δημοσίων χώρων της αρμοδιότητάς του στο φοιτητικό κίνημα που δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη. Ούτε το σύνολο των φοιτητών και όχι οι μειονότητες επιθυμούν να αναλάβουν τέτοια ευθύνη. Γεννιέται  όμως το ερώτημα, αφού δεν θέλει την αστυνομική προστασία, γιατί τότε απασχολεί αστυνομική δύναμη που θα μπορούσε να χρησιμεύσει αλλού για  την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας;



Τα αδικήματα, που διέπραξαν οι μαθητές, που εισέβαλαν στο Υπουργείο Παιδείας και οι ηθικοί αυτουργοί τους, εάν υπήρξε καθοδήγηση, είναι πολλά. Και τα περισσότερα  διώκονται αυτεπάγγελτα και δεν χρειάζονται έγκληση, που είναι δαπανηρή και ψυχοφθόρα και επιπλέον με την ύπαρξη του σχετικού video αρκεί να γίνει από την αστυνομία η σχετική ταυτοποίηση των δραστών για να συλληφθούν.



Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο διότι μπορεί μετά το θόρυβο που έγινε να γίνουν κάποιες συλλήψεις κυρίως  ανηλίκων και να επιβληθούν κάποιες κυρώσεις, όπως, εάν οι  δράστες είναι ανήλικοι, να τους επιβληθεί από το δικαστήριο ανηλίκων η ποινή της επιπλήξεως. Όσο για τους καθοδηγητές αυτοί βρίσκονται πάντοτε στο απυρόβλητο.



Το λυπηρό όμως είναι, ότι ...


ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας και μαζί του η τιμή του Σώματος ξεφτιλίστηκαν, γεγονός που μειώνει το κύρος της αστυνομίας και την εμφανίζει ανίκανη να προστατεύσει ακόμα και τους ανώτερους αξιωματικούς της, επειδή κάποιοι έχουν ιδεοληψίες  και παίζουν πολιτικά παιχνίδια.



Εάν η ηγεσία της αστυνομίας και οι αστυνομικές ενώσεις δεν αντιδράσουν άμεσα και αποτελεσματικά και υπάρχει τρόπος γι’ αυτό, τότε τέτοια επεισόδια θα επαναληφθούν. Και σιγά-σιγά θα επιβληθεί η αντιαστυνομική βία με ό,τι σημαίνει αυτό, με επιβλαβείς επιπτώσεις στην έννομη τάξη και δημόσια ασφάλεια, οδηγώντας ενδεχομένως σε μη αναστρέψιμες  καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου