Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης
Στην τρίτη επέτειο της νίκης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις δεύτερες εκλογές του 2015 πρέπει να παραδεχθούμε πως κοινή λογική δεν υπάρχει. Αυτό αποδεικνύουν και οι προτάσεις της «Επιτροπής Παρασκευόπουλου» για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Τα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι μία κοινή παραδοχή για το τόξο της λογικής, βρίσκονται σε μία άθλια κατάσταση. Βία, ανομία, καταλήψεις, ναρκωτικά και μετάδοση αντιδημοκρατικών ιδεών είναι καθημερινό φαινόμενο, την ώρα που οι διοικήσεις τους δεν μπορούν να επέμβουν επί της ουσίας.
Τα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι μία κοινή παραδοχή για το τόξο της λογικής, βρίσκονται σε μία άθλια κατάσταση. Βία, ανομία, καταλήψεις, ναρκωτικά και μετάδοση αντιδημοκρατικών ιδεών είναι καθημερινό φαινόμενο, την ώρα που οι διοικήσεις τους δεν μπορούν να επέμβουν επί της ουσίας.
Τα περιστατικά καταστροφών, πλιάτσικου αλλά και τέλεσης εγκλημάτων του κοινού ποινικού κώδικα μας σοκάρουν αλλά έχουν αποκτήσει πλέον χαρακτήρα viral αφού τα βλέπουμε, τα κοινοποιούμε, τα σχολιάζουμε και, όλα αυτά μέχρι την επόμενη φορά.
Λύση εδώ και χρόνια δεν έχει δοθεί και εάν κάποιος είναι διατεθειμένος να πάρει γενναίες και ριζοσπαστικές αποφάσεις εν τέλει λυγίζει υπό το βάρος της κατακραυγής… Στο πλαίσιο αυτό η «Επιτροπή Παρασκευόπουλου» συνέταξε προτάσεις που αποτελούν εμπαιγμό της κοινής λογικής…
Παράδειγμα η απάντηση που έδωσε σχετικά με την κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι η καταστολή δεν λειτουργεί θετικά». Ποια καταστολή; Άνθρωποι που παρανομούν, πωλούν ναρκωτικά κ.α. βρίσκουν προστασία περνώντας τις πύλες του ιδρύματος με την βοήθεια προθύμων που κυκλοφορούν και αυτοί ανενόχλητοι στους χώρους του.
Στο πόρισμα η παρουσία εξωπανεπιστημιακών στοιχείων δεν φαίνεται να ενοχλεί τους συντάκτες του, οι οποίοι προτείνουν να επιτρέπονται οι καταλήψεις στην περίπτωση που η πλειοψηφία των καταληψιών αποτελείται από φοιτητές, νομιμοποιώντας παράλληλα και τη δράση εξωπανεπιστημιακών εντός του πανεπιστημίου, αρκεί να έχουν στο πλευρό τους άλλους φοιτητές!
Μην ξεχάσουμε βέβαια και το σημείο στο οποίο προτείνεται στους καταληψίες να δίνεται… ελεγχόμενος χώρος του ιδρύματος προκειμένου οι καταληψίες να διαμαρτυρηθούν χωρίς να παρεμποδίζουν…
Και η παρουσία της Αστυνομίας;
Ενώ...
το υπουργείο Παιδείας και η επιτροπή που έχει συστήσει κλείνουν το μάτι σε ορισμένες ομάδες φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών απορρίπτοντας ως λύση την επέμβαση της Αστυνομίας, στο ίδιο πόρισμα ζητείται από τα πανεπιστήμια και την Πολιτεία να επανεξετάσουν το θέμα της ιδιωτικής φύλαξης…
Αποτελεί θλίψη για μία χώρα σαν την Ελλάδα με την ιστορία της και τον πολιτισμό της, γονείς να φοβούνται για τα παιδιά τους που φοιτούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα… Αλλά τι να περιμέναμε από μία επιτροπή στην οποία ηγείται ο εμπνευστής του «νόμου Παρασκευόπουλου»;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου