ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Λάθος στόχος



Οι γνώσεις ενός πρωτοετούς φοιτητή της Νομικής θα αρκούσαν για να μην μπερδεύει κάποιος την αυτοάμυνα με την αυτοδικία. Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όμως φαίνεται πως το θέμα δεν είναι τόσο εύκολο.


Ετσι, στην προσπάθειά του να αποτρέψει μιμητές του 88χρονου, ο οποίος πυροβόλησε τον ένα από τους δύο διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι του, μίλησε για αυτοδικία, όταν ήταν ξεκάθαρο πως το θύμα βρισκόταν σε θέση αυτοάμυνας.  


Θα συμφωνήσουμε με τον υπουργό πως το μήνυμα που πρέπει να βγει από αυτή τη δυσάρεστη ιστορία δεν μπορεί επ’ ουδενί να είναι το «πυροβολείτε». Ωστόσο, ο υπερβάλλων ζήλος του κ. Τόσκα να ρίξει τους τόνους τον οδήγησε σε λάθος στόχο και σε καραμπινάτο φάουλ.

«Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου από μόνος του απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση», είπε προκαλώντας την κοινωνική δυσφορία. Μόνο που σε «δύσκολη θέση» έρχεται κάποιος όταν κάνει ένα σαρδάμ, όταν έχει ξεχάσει το πορτοφόλι του σπίτι και το θυμάται στο ταμείο, όταν του κάνουν μια αδιάκριτη ερώτηση. Οταν όμως μπουκάρουν στο σπίτι του δύο τύποι όχι για να του κάνουν έκπληξη γενεθλίων, αλλά για να τον ληστέψουν, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά. Αυτό δεν χρειάζεται γνώσεις νομικής, αλλά απλή λογική και ευαισθησία.

 
Στο διά ταύτα: 



Θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι τα όπλα δημιουργούν προβλήματα, δεν λύνουν. Οπως μάλιστα επισημαίνουν σε όλους τους τόνους οι ειδικοί, ένας πολίτης που δεν έχει τις γνώσεις και την εκπαίδευση ενός αστυνομικού ή άλλου επαγγελματία, το πιθανότερο είναι να εξοργίσει το δράστη και να χάσει τη ζωή του. Με άλλα λόγια, ο 88χρονος ήταν απλά τυχερός.  


Από την άλλη, η Πολιτεία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εν προκειμένω, να αφήσει τα υμνολόγια περί μείωσης της εγκληματικότητας και να βγάλει τους αστυνομικούς στους δρόμους. Να αυξήσει τις περιπολίες στις γειτονιές και να αφήσει στην άκρη το «δόγμα ανοχής» με το οποίο ακυρώνει την επιχειρησιακή δράση της Αστυνομίας. Από το εμπόριο ναρκωτικών έξω από τη Νομική μέχρι το πάρτι μολότοφ κάθε Σάββατο στην Πατησίων.

1 σχόλιο: