ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Αλέξης εξόφλησε «γραμμάτιο» στον μπάρμπα-Φώτη - Τί δεν καταλαβαίνεις?



Ολα τα χρέη πρέπει κάποια στιγμή να εξοφλούνται. Αυτό είναι το σωστό. Κάποιες φορές μπορεί να περάσει λίγο παραπάνω χρόνος, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα.

Το θέμα είναι να ξεπληρώνονται τα γραμμάτια. Οπότε, ως προς την ηθική τάξη ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε σωστά. Αρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και, επιτέλους, «βόλεψε» τον Φώτη Κουβέλη.

 
ΑΛΛΩΣΤΕ η υποχρέωση ήταν μεγάλη:


  Χάρη στον Φώτη Κουβέλη ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2015. Ο τότε πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο μπλοκάρισμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

 
ΚΑΙ μπορεί ο κυρ Φώτης να έλεγε πως δεν υπήρχε καμία προσυνεννόηση και πως δεν τον ενδιέφερε να αναλάβει κάποιο υπουργείο, αλλά όσα έγιναν χθες τον διέψευσαν. Νωρίτερα είχε καταφέρει ουσιαστικά να βάλει λουκέτο στη Δημοκρατική Αριστερά, το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατόρθωσε το 6,2% του 2012 να το ρίξει στο ανύπαρκτο 0,6% ύστερα από δυόμισι χρόνια. Και τα τελευταία χρόνια περίμενε υπομονετικά -όντας στην ουσία εκτός πολιτικού σκηνικού- πότε θα τον καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας για να του ξεπληρώσει το γραμμάτιο της πολιτικής στήριξης που του είχε δώσει.  


Τέλος, όμως, πρέπει να σημειωθεί κάτι. Είναι γεγονός πως όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων έχουν πολλά είπα-ξείπα, αλλά αξίζει να θυμηθεί κανείς τι δήλωνε πριν από λίγα χρόνια ο Φώτης Κουβέλης: «Συμμαχία της Αριστεράς με τον κ. Πάνο Καμμένο δεν τη νοούμε και δεν τη συζητάμε».

 
ΚΑΠΟΥ εδώ σταματάει η πλάκα με τον Φώτη Κουβέλη. Αρχίζει, όμως, μια ακόμη μεγαλύτερη πλάκα που έχει και πάλι σχέση με τον -σχεδόν- βετεράνο πολιτικό: 


Οταν πρωταγωνιστής του χθεσινού ανασχηματισμού είναι ο Φώτης Κουβέλης, τότε γίνονται απολύτως κατανοητές οι «δυνατότητες» αυτής της κυβέρνησης.  


Μπορεί το Μαξίμου να διαρρέει πως ο πρωθυπουργός δεν αξιοποίησε τώρα το μεγάλο χαρτί ενός δομικού ανασχηματισμού, γιατί θα το πράξει στο μέλλον και πάντοτε με φόντο τις εκλογές.

 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ, όμως, είναι διαφορετική. Οσο πλησιάζουν οι κάλπες τόσο αποσταθεροποιείται η κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ούτε καν πάγκο για να κάνει εντυπωσιακές αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο.  


Και το σημαντικότερο; 


 Ακόμα κι αν διέθετε ισχυρό πάγκο, και πάλι...

 δεν θα είχε κανένα νόημα. Τα μέτρα έχουν ήδη προνομοθετηθεί και θα εφαρμοστούν ανεξάρτητα από το ποιοι κατέχουν τα υπουργικά χαρτοφυλάκια.  


Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και ύστερα από όση ζημιά έχει προκαλέσει στη χώρα και τους πολίτες απλά δείχνει να περιμένει υπομονετικά την πτώση της


Οπως και ο Κουβέλης το υπουργείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου