ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Το αποδυναμωμένο τουρκικό «θεριό»

Ανακοινώθηκε επίσημα η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου. Φυσικά αυτή η ανακοίνωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή με χαρά από τους Ελληνες πολίτες, μια και η πολιτική του Τούρκου προέδρου αλλά και το ιστορικό των σχέσεων των χωρών μας πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν θετικά.

 
Η Τουρκία, ως κρατική οντότητα, και εκείνος δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να εξομαλυνθούν οι διπλωματικές σχέσεις μας. Υπάρχουν οι αξιώσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο, Θράκη. Οι προκλήσεις στα Ιμια είναι σχεδόν καθημερινές. Οι διεκδικήσεις των Τούρκων στον ορυκτό πλούτο Ελλάδος και Κύπρου παραμένουν αμείωτες και η Τουρκία συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

 
Ταυτόχρονα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συνδέσει και το όνομά του και την πατρίδα του με την αισχρή απόπειρα διάλυσης της Συρίας και την ισλαμική τρομοκρατία τύπου ISIS.  


Ταυτόχρονα ο ίδιος άνθρωπος ανοιγοκλείνει τον διακόπτη του ισλαμικού εποικισμού της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά χρησιμοποιώντας ως προπέτασμα καπνού τους «πρόσφυγες».  


Τέλος, στην Τουρκία του Ερντογάν έχει επιβληθεί ένα σκληρό και σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης διεφθαρμένο απολυταρχικό καθεστώς, το οποίο αξιοποίησε μια απόπειρα πραξικοπήματος για να διώξει νομοτύπως όλους τους αντιφρονούντες.

 
Μπορεί ο Ερντογάν να φαντάζει ισχυρός στα μάτια των οπαδών του (υπάρχουν και... ελληνόφωνοι τέτοιοι) αλλά στην πραγματικότητα...
 είναι υπό πολιορκίαν. Η τουρκική λίρα κατρακυλά, η διεθνής εικόνα της Τουρκίας έχει υποστεί καίρια πλήγματα, η τουρκική αντιπολίτευση σε καθημερινή βάση κομίζει στο Κοινοβούλιο και στα ΜΜΕ τεκμήρια κυβερνητικής διαφθοράς και η χώρα απομακρύνεται γρήγορα και σταθερά από τον δυτικό συνασπισμό.

 

Ας μη βλέπουμε τον ερχομό του Ερντογάν με τη μοιρολατρία του εκ προοιμίου «ηττημένου». Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή για να διατυπωθούν ενώπιόν του αξιώσεις από τη δική μας πλευρά.

 
Ποτέ δεν είναι αργά να διατυπωθεί σωστά και γενναία η ελληνική θέση.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου