ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το τυφλό σύστημα βρήκε το φως του!



«Πληρώνουμε τις αμαρτίες του ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο αυτομάτως έβαλε σε όσους είχαν σύνταξη μέχρι 800 ευρώ το επίδομα των 300 ευρώ», είπε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κατηγορώντας το «τυφλό», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα που μοίρασε τη 13η σύνταξη ακόμα και σε βουλευτές. 


Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο Μάκης Μπαλαούρας, ότι φταίει το μηχανογραφικό που δεν μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις.


Δηλαδή, μας λένε οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φταίει η φούρια της κυβέρνησης που ήθελε να μοιράσει άρον άρον και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο τον μποναμά μόνο και μόνο για να λειτουργήσει ως αντίβαρο στο στραπάτσο της διαπραγμάτευσης, αλλά το «σύστημα». 


Για να δούμε, λοιπόν, πώς το τυφλό σύστημα του Δεκεμβρίου βρήκε το φως του τον Μάρτιο, όταν έπρεπε να μοιράσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.


Χιλιάδες πολίτες αν και έκαναν αίτηση δεν είδαν την πίστωση στον λογαριασμό τους γιατί διαπιστώθηκαν μια σειρά λαθών, όπως λάθος Iban, λάθος ΑΦΜ, παράλειψη συμπλήρωσης κάποιων απαραίτητων στοιχείων κ.ά. 


Οπως πολύ σωστά διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου, «οι διασταυρώσεις...
 που κάνουμε, επεκτείνονται συνεχώς. Επειδή κάτι δεν το προσυμπληρώσαμε στην αίτηση του πολίτη, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε την πληροφορία ή ότι δεν θα τη βρούμε. Το ελάχιστο που απαιτούμε είναι ειλικρίνεια, προκειμένου να επιτύχουμε μία άλλη σχέση του πολίτη με την πολιτεία: Εκείνη του αμοιβαίου σεβασμού». Επιπλέον, στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού πάντα, μας ενημερώνουν πως θα ακολουθήσουν και άλλες διασταυρώσεις, απολογιστικές. Θα ελεγχθούν, για παράδειγμα, αν οι φορολογικές δηλώσεις που θα κατατεθούν το 2018 για τα εισοδήματα του 2017 θα συνάδουν με αυτά που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μέσα στο 2017. «Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι οι έλεγχοι γίνονται για την προστασία του κοινού συμφέροντος και, ιδιαίτερα, των ευάλωτων», καταλήγουν, με έναν τόνο ηθικοπλαστικής ρητορείας, οι ίδιες πηγές.


Είδατε λοιπόν τι ωραία που λειτουργεί το σύστημα όταν το θέλουν εκείνοι που το ορίζουν; 


Και διασταυρώσεις κάνει, και απολογιστικά δουλεύει, και κάνει την τρίχα τριχιά, αρκεί κάποιος να δώσει στον υπολογιστή τις κατάλληλες οδηγίες. Οπως πολύ σωστά γίνεται στην περίπτωση του εισοδήματος αλληλεγγύης, ώστε να το πάρουν μόνο εκείνοι που πραγματικά το δικαιούνται. Αυτό όμως δεν έγινε στην άρπα κόλλα σύνταξη, γιατί αυτό που προείχε ήταν το επικοινωνιακό όφελος. Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερ κι οι αριθμοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου