ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Μ@λ@κίες συμβαίνουν !

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ


Σας αρέσει saignant, rare που λέμε στα ελληνικά;  


Εγώ τρελαίνομαι. Γι’ αυτό εκτίμησα τον τρόπο με τον οποίο μάς το σέρβιρε ο Μάκης Μπαλαούρας του ΣΥΡΙΖΑ: Δώσαμε μια μεγάλη μάχη και χάσαμε. Συμβαίνουν αυτά. Εβίβα! Το «εβίβα» ήταν δικό μου, όλα τα προηγούμενα δικά του. 


Είδατε, όμως, πώς ταιριάζει; 


Γι’ αυτό απέφυγα τα εισαγωγικά.


Η αξία της ομολογίας του Μπαλαούρα έγκειται σε όσα υπονοεί, όχι σε όσα παραδέχεται. 


Υπονοεί ένα «και τι έγινε;»


Υπονοεί, επίσης, ότι η αυταπάτη και το τεράστιο κόστος της (σε χρήμα και, κυρίως, σε χρόνο) είναι ασημαντότητες, γι’ αυτό και το απότομο ύφος, σημασία τώρα έχει η παραμονή στην εξουσία.  


Είναι η λογική του Εμφυλίου, αλλά στα μέτρα του δημοκρατικού συστήματος. Είναι η λογική του παλιού κομμουνιστή, με το μόνιμο κουσούρι στο μυαλό.


Επομένως... 
βάσει της προσέγγισης Μπαλαούρα, η κατάκτηση της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015 δεν ήταν «στρατηγικό λάθος», όπως είπε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου με τη φυσική για τον ίδιο δόση φανφαρονισμού. 


Η εξουσία δεν είναι ποτέ στρατηγικό λάθος για την Αριστερά, κουτέ.  


Είναι ο στρατηγικός στόχος


Αλλά ο Κούλογλου είναι αριστερός; 


Βασικά είναι ευρωβουλευτής και από εκεί και πέρα αμφιβάλλω αν ξέρει και ο ίδιος τι είναι – με άλλα λόγια, είναι ΠΑΣΟΚ. Επίσης, το πιθανό είναι, επειδή πρόκειται για τον Κούλογλου, να μην καταλαβαίνει πλήρως τι σημαίνει στρατηγικό λάθος· να νομίζει, δηλαδή, ότι η φράση είναι, ας πούμε, κάτι σαν υπερθετικός βαθμός του μεγάλου λάθους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου