TOYΡΚΙΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΡΙΖΟΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: Γερμανοτσολιάδες και γιουσουφάκια...

Του Κώστα Στούπα 


Την επομένη του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος στη γείτονα Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ένα αλαλάζον πλήθος που συνέβαλε στην αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, πως οι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα θα έχουν εκδοθεί στη χώρα το πολύ εντός δεκαπενθημέρου.



Τούτο έλαβε χώρα μετά από συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό τον οποίο ευχαρίστησε για τη στάση της χώρας σε σχέση με τις εξελίξεις.



Την ίδια ώρα οι τρομοκρατημένοι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης εκλιπαρούσαν  "Μην μας στείλετε πίσω, θα μας σκοτώσουν"...



Οι πλέον ενδιαφέρουσες όμως ήταν οι σκηνές μέσα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης. Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ: "Μέσα στην αίθουσα μπήκε Τούρκος δικηγόρος που δήλωσε ότι ανήκει σε νομικό σύλλογο της χώρας του αλλά και πολλοί μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες που στη θέα των κατηγορούμενων ξέσπασαν σε απειλές. 'Θα γυρίσετε πίσω και θα πεθάνετε. Είσαστε φονιάδες και θα πληρώσετε για όλα. Προδότες, δολοφόνοι, καθάρματα και σκυλιά είστε'".



Οι δυο σκηνές μάλλον πιστοποιούν κάποιο είδος επικυριαρχίας της Τουρκίας στη χώρα μας.



Το πρώτο ερώτημα είναι, στο βαθμό που ευσταθούν οι δημόσιες αιτιάσεις του Τούρκου προέδρου, αν ο πρωθυπουργός έχει τη δικαιοδοσία  να υπόσχεται την έκδοση αιτούντων πολιτικό άσυλο προκαταλαμβάνοντας την όποια απόφαση της δικαιοσύνης;  


Το αν είναι πραξικοπηματίες ή επαναστάτες είναι δευτερεύον και υπόκειται σε υποκειμενική κρίση. Στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες έχει δοθεί άσυλο σε χιλιάδες μέλη οργανώσεων της γείτονος που είχαν σαν σκοπό την επαναστατική ανατροπή από την πλευρά της άκρας αριστεράς...



Κανείς δεν αμφισβητεί, αν πρόκειται για πραξικοπηματίες πως πρέπει να τύχουν της ανάλογης συμπεριφοράς που προβλέπει ο νόμος αλλά και οι διεθνείς συμφωνίες.



Η Ελλάδα εκτός από καλός γείτονας της Τουρκίας, είναι και μέλος της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, της Ευρωζώνης, του ΟΗΕ κλπ. Τα μέλη αυτών των θεσμών δεσμεύονται με συμφωνίες για το τι πρέπει να πράξουν σε ανάλογες περιπτώσεις.



Η Ελλάδα δεν πρέπει να ρισκάρει τη θέση της στους διεθνείς θεσμούς απλά και μόνο για να αποφύγει την οργή του έχοντα βλέψεις "Σουλτάνου" στη γείτονα Ερντογάν.  


H Τουρκία είτε υπό των νεοϊσλαμιστών του Ερντογάν, είτε υπό των κεμαλιστών φιλοδυτικών στρατιωτικών ή πολιτικών παλαιότερα, έχει βλέψεις εναντίον της εδαφικής μας επικράτειας και σε βάθος δεκαετιών ακολουθεί μια πολιτική που προωθεί τα συμφέροντά της.



Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της στρατηγικής είναι ο ασφυκτικός έλεγχος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και η καθοδήγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της σε θέματα των εσωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας.



Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Τουρκίας όταν βρίσκει κενά ή αδυναμίες στην ελληνική υπόθεση είναι να επωφελείται, όπως έγινε όταν οι ανεγκέφαλοι καραβανάδες της Χούντας, επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα και στην Κύπρο με το Ν. Σαμψών.



Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες χάνει συνεχώς έδαφος έναντι της Τουρκίας και όπως είχε επισημάνει ο διακεκριμένος Π. Κονδύλης ολισθαίνει προς τη δορυφοροποίηση στην Τουρκία.



Η μοναδική αντίρροπη δύναμη σε αυτήν τη δορυφοροποίηση ήταν η ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, όπου έχει εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στα πλαίσια όμως μιας συγκυριαρχίας στην οποία συμμετέχει ισότιμα.



Όσο όμως η Ε.Ε. παραμένει μια νομισματική ένωση και μια ατελής πολιτικά και οικονομικά ένωση, η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίζει την εθνική της ακεραιότητα μόνη της.



Η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σε μια στάση συνεχούς κατευνασμού της Τουρκίας η οποία ισχυροποιείται συνεχώς οικονομικά και γεωστρατηγικά. 


Η Ελλάδα στρατιωτικά βρίσκεται σε μια συνεχή πορεία εξασθένισης.



Ας μην κρυβόμαστε η λαίλαπα του μεταπολιτευτικού Παπανδρεϊσμού που διέλυσε το δημόσιο τομέα με τη γενίκευση της διαφθοράς και του παρασιτισμού δεν άφησε αλώβητες τις ένοπλες δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νομιμοποίηση του συνδικαλισμού απλά πριν από λίγες μέρες υπέγραψε τη χαριστική βολή.



Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη οικονομικά, η κυβέρνηση είναι υπό αυστηρή εποπτεία. Με το τελευταίο μνημόνιο ουσιαστικά η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εκχώρησε τα πάντα στο Υπερταμείο με αντάλλαγμα το δικαίωμα να διορίζει, να προάγει και να αμείβει κατά το δοκούν τους κομματικούς της φίλους και πελάτες στον κρατικό μηχανισμό.



Οι άνθρωποι που έχουν γλυκαθεί στα προνόμια της εξουσίας εύκολα εκτοξεύουν πατριωτικές κορώνες για να κατηγορήσουν όσους τους επικρίνουν, αλλά πολύ πιο εύκολα εκχωρούν γη και ύδωρ στους ισχυρούς προκειμένου να διατηρήσουν την έστω και περιορισμένη εξουσία τους.



Όσο εύκολα το έκαναν με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε το ίδιο εύκολα μπορούν να το κάνουν και με τον Σουλτάνο.



Η έκδοση ή όχι των Τούρκων στρατιωτικών άπτεται πολλών παραμέτρων:

 Άπτεται τόσο της ελληνικής νομοθεσίας όσο και της διεθνούς. Άπτεται όμως και των προβληματικών σχέσεων με την Τουρκία αλλά κυρίως και των διαταραγμένων λόγω χρεοκοπίας σχέσεων με την Ε.Ε.



Ουσιαστικά τα μόνο ισχυρά χαρτιά στα χέρια της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και τον κόσμο είναι το γεγονός πως είναι μέλος, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης...



Ο κίνδυνος της περαιτέρω δορυφοροποίησης της χώρας στην Τουρκία ήταν ένας βασικός λόγος που η στήλη πάντα υποστηρίζει πως αν δεν υπήρχε το ευρώ εμείς ειδικά οι μικροί λαοί των συνόρων της Ευρώπης έπρεπε να προσευχόμαστε να δημιουργηθεί.



Ο δεύτερος λόγος του οφέλους του ευρώ είναι η απομάκρυνση της διεφθαρμένης εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας από τη χάραξη της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής.



Ο τρίτος λόγος είναι πως με ένα σταθερό νόμισμα, αν η χώρα αλλάξει μυαλά και θελήσει να φτιάξει κράτος δικαίου, οικονομία και κοινωνία των πολιτών με ευκαιρίες για όλους, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.



Η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να μην διαταράξει περαιτέρω τις σχέσεις με την Ευρώπη και τη Δύση οι οποίες βρίσκονται σε τροχιά προστριβών με την Τουρκία εδώ και αρκετό καιρό, λόγω των ισλαμικών φιλοδοξιών της τελευταίας. Η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο το θέμα του ασύλου των πραξικοπηματιών να το χειριστεί η Ε.Ε. και άλλοι διεθνείς θεσμοί.



Αργά ή γρήγορα το δίλημμα που θα τεθεί για έναν μικρό λαό στα σύνορα της Ευρώπης είναι σαφές: Ευρωτσολιάδες ή γιουσουφάκια;...



Ο λόγος είναι απλός. Η Ελλάδα το 1980 ξόδευε το 3,6% του ΑΕΠ και το 1912 ξόδευε  το 2,4%. Η Τουρκία ξόδευε το 2,9% του ΑΕΠ και το 2012 το 2,3%. Το 2015 η Ελλάδα ξόδεψε περί τα 6 δισ. ευρώ και η Τουρκία περί τα 18 δισ. ευρώ. Αν η Ε.Ε. έχει ΑΕΠ περί τα 14 τρισ. ευρώ με 2% για την άμυνα φτάνει σε μια αμυντική ισχύ της τάξης 280 δισ. ευρώ. Οι ΗΠΑ ξοδεύουν 600 δισ. δολάρια η Κίνα, περί τα 150 δισ. δολ. και η Ρωσία περί τα 60 δισ. δολ.



Το λάθος που κάναμε πριν χίλια χρόνια ήταν πως, εκτός μιας μειοψηφίας υπό των Παλαιολόγων, ο ελληνισμός προτίμησε το σαρίκι από την τιάρα... Αυτό μας στοίχισε 400 χρόνια αναμονής στον προθάλαμο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου