ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ - ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: O γραφικός κύριος Πολ Μέισον , το Grexit και το Brexit (Grexit - Ελλάδα Remain - Αγγλία)



«​​Το πρόβλημα με την κατάρρευση της στερλίνας είναι ότι μπορεί να χρειαστούν βραχυπρόθεσμοι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων. Ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, δεν μοιάζει να προκρίνει κάτι τέτοιο. Αλλος ένας λόγος για να αποφευχθεί το #ToryBrexit»
Αυτό έγραψε  στο Twitter ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στη διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού στην εκστρατεία υπέρ της σθεναρούς αντίστασης της χώρας μας εναντίον της Ε.Ε. 


Με τη γνωστή επιχειρηματολογία για ελληνικό ανένδοτο κατά των Βρυξελλών, απολαμβάνοντας προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιλεκτικές διαρροές εγγράφων από τα Eurogroup προτού καν τελειώσει τις διαλέξεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης στη διάρκειά τους, ο ταλαντούχος κ. Μέισον έγινε αστέρας της εγχώριας Αριστεράς και ξεπέταξε κι ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αυτό είναι ένα πραξικόπημα».
 

Το ακριβές κόστος από τα capital controls είναι δύσκολο να υπολογιστεί, αλλά ένα παράδειγμα είναι ότι η χώρα υποχώρησε έξι θέσεις στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, ενώ καθίζηση έχουν σημειώσει οι εξαγωγές και οι επενδύσεις. Ολα αυτά τα γνωρίζει προφανώς ο Βρετανός δημοσιογράφος, ο οποίος μάχεται με πάθος υπέρ της παραμονής της χώρας του στην Ε.Ε. Δικαίως. Μόνο που είναι εξοργιστικό ότι ο ίδιος άνθρωπος όπως και πολλοί άλλοι επαναστάτες-τουρίστες βρήκαν πριν από μόλις 12 μήνες στην Ελλάδα πρόσφορο έδαφος για να δοκιμάσουν τις θεωρίες τους, υιοθετώντας ακριβώς τις αντίστροφες απόψεις από αυτές που υποστηρίζουν σήμερα για τη χώρα τους.

 

Προκύπτει αυτό άλλωστε από την πρόσφατη έρευνα του Pew: Στην Ελλάδα η Αριστερά είναι φιλοευρωπαϊκή μόλις κατά 21%, ενώ στη Βρετανία κατά 69%. Ετσι εξηγείται λοιπόν. Στη χώρα μας ο κ. Μέισον είναι ευρωσκεπτικιστής, στη χώρα του φιλοευρωπαίος. Η Ελλάδα, με την... ανθηρή βιομηχανική παραγωγή, μπορεί να επιβιώσει εκτός Ε.Ε. επειδή δεν έχει ανάγκη τις εισαγωγές, και να ενισχύσει τις εξαγωγές της και την ανταγωνιστικότητά της. Η Βρετανία πάλι, μια χώρα αναπτυσσόμενη και ελάχιστα αυτάρκης, θα δεινοπαθήσει εκτός Ε.Ε. και γι’ αυτό πρέπει να παραμείνει πάση θυσία μέσα στην Ενωση.  


Αυτή είναι η λογική των-δραχμολάγνων-ομοϊδεατών του κ. Μέισον;
 

Μετά το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το «Οχι» που έγινε τελικά «Ναι», ο Βρετανός δημοσιογράφος, ο οποίος σημειωτέον βρισκόταν μέσα στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος, αλλά για να είμαστε δίκαιοι και πολλοί άλλοι που είχαν συρρεύσει τέτοια εποχή στη χώρα μας για επαναστατική γυμναστική, έχασε το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα.

 
Μείναμε εμείς εδώ, οι κάτοικοι της χώρας, αντιμέτωποι με την υπερφορολόγηση και την απόγνωση, τη διολίσθηση του βιοτικού μας επιπέδου και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, να ευχόμαστε πως...
 
το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην Ε.Ε. γιατί κατά 65% πιστεύουμε ότι αυτό θα έπληττε το μέλλον της Ευρώπης ολόκληρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου