EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πέρα από τα ψεύδη...


Γιορτή του ψεύδους σήμερα, αλλά δεν θα πούμε χρόνια πολλά στην κυβέρνηση διότι τη γιορτάζει κάθε μέρα. Αλλά το βασικό πρόβλημα του «αριστερού τσούρμου» (με λίγη από ακροδεξιά) που μας κυβερνά δεν είναι μόνο τα ψεύδη. Στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι οι πολιτικοί εκφέρουν «επεξεργασμένες αλήθειες»· απλώς τούτοι εδώ και σ’ αυτόν τον τομέα του ’βγαλαν τα μάτια.


Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ευθεία επίθεση στη λογική που σύμπασα η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της επιχειρούν.  


Δεν θα μιλήσουμε για τη «σουρεαλιστική διακυβέρνηση» («Καθημερινή», 26.4.2015) των πρώτων επτά μηνών, τότε που είχαμε υπουργό Οικονομικών ο οποίος διαπραγματευόταν (με τα πουκάμισα έξω) νέο δάνειο και ταυτοχρόνως δήλωνε ότι «τα δάνεια στην Ελλάδα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» (Γιάνης Βαρουφάκης, 10.3.2015). Θα αναφερθούμε μόνο στους διαλόγους που έγιναν προχθές (29.3.2016) στη Βουλή με αφορμή τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη .
 
Κάποια στιγμή, αργά το βράδυ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος (παρεμβαίνοντας χωρίς να δικαιούται) εξαπολύει μια βαριά καταγγελία κατά του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου: «Ρωτώ δημόσια: υπάρχει συγγενικό του πρόσωπο που έχει μετοχές της Μαρφίν ή όχι;». 


Δικαίως εξεμάνη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να απαντήσει. Εκείνη τη στιγμή, όμως, προήδρευε ο ποιητής του έρωτα και των εμβόλων, Τάσος Κουράκης, ο οποίος στιχούργησε από το έδρανο της Βουλής λέγοντας: «Οχι, όχι, κ. υπουργέ. Η ερώτηση δεν συνιστά λόγο απάντησης»!  


Οσοι κατάλαβαν το βαθύτερο νόημα του ποιητή, δικαιούνται ένα διορισμό στο γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου.

 
Γενικώς, πάντως, όταν μιλάει ο κ. Πάνος Καμμένος συνηθίζει να παραθέτει ατεκμηρίωτα «στοιχεία» και να εμπλέκει ονόματα, σπιλώνοντας άλλους· μάλλον για να κάνει εντύπωση στους ψηφοφόρους του. Ετσι ενέπλεξε και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με φοβερές καταγγελίες. Είπε ότι τα σκάνδαλα καλύπτονται «από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στη Eurojust, στον εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις. Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων».  


Την επόμενη μέρα η εισαγγελέας απαντά ότι «οι υποθέσεις Siemens, υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το εθνικό μας μέλος στη Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015».
 

Ο κ. Καμμένος ανταπαντά ότι η ενέργεια (να απαντήσει δηλαδή η εισαγγελέας) είναι «πρωτοφανής» και ότι «αρμόδιος εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της κ. Κουτζαμάνη είναι ο εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Ανοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους».

 
Αλλα λόγια να (μην) αγαπιόμαστε, δηλαδή, αλλά το πρόβλημα είναι μεγάλο:



Η κυβέρνηση έδωσε ένα συντριπτικό χτύπημα στην οικονομία με τη σουρεαλιστική της διαπραγμάτευση του πρώτου επταμήνου. Η ζημιά ήταν μεγάλη· υπολογίζεται περί τα 50 δισ. ευρώ. Θα αποδειχθεί όμως μικρή μπροστά στην αναίσχυντη διάβρωση κάθε δημοκρατικού θεσμού. Αυτή θα πληρώσουμε πολύ πιο ακριβά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου