ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Κάντε την Πρωταπριλιά ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ προς τιμή του εθνικού μας αρχιψεύταρου και της παρέας του - Πάρτι τσαρλατάνων στο Μαξίμου με «διασκεδαστή» τον Καρανίκα


Η Πρωταπριλιά θα μπορούσε κάλλιστα να ανακηρυχθεί σε εθνική εορτή, προς τιμήν της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς. Τα ψέματα που έχει πει ο πρωθυπουργός έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
 

Ας πάρουμε μία γεύση με πρώτο παράδειγμα τα capital controls. 

 
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωνε ότι «χονδρικά τα capital controls θα έχουν τελειώσει στις αρχές του 2016 και στις αρχές του 2017 θα βγούμε στις αγορές».
 

Στις 20 Δεκεμβρίου 2015 σε δηλώσεις του στους Financial Times ο κ. Τσίπρας εμφανιζόταν σίγουρος ότι «η χώρα θα άρει όλα τα εναπομείναντα capital controls έως τον Μάρτιο και θα συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές πριν το τέλος του 2016».

 
Την 1η Μαρτίου σε νέα του συνέντευξη στο Star και τον Ν. Χατζηνικολάου ο πρωθυπουργός ήταν κάθετος: «στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 τελειώνουν τα capital controls».
 

Και όμως τα περισσότερα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι στην καλύτερη περίπτωση οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα αρθούν στις αρχές του 2017 και εφόσον εξελιχθεί ομαλώς η αξιολόγηση και η πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

 
Ιδια ψέματα και για τα μέτρα. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι χάρη στη διαπραγμάτευσή του ο ελληνικός λαός γλίτωσε μέτρα 10 δισεκατομμυρίων από τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα σε σχέση με αυτά που είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Παραγνωρίζει βέβαια το γεγονός ότι με ανάπτυξη 2,5% το 2015, όπως θα είχαμε εάν δεν οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές ο κ. Τσίπρας, τα φορολογικά έσοδα θα υπερκάλυπταν τους στόχους χωρίς νέα μέτρα.



Χθες όμως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στον Ν. Χατζηνικολάου (Real FM) είπε και μία, ή καλύτερα μισή αλήθεια: 
«η συμφωνία ήταν γνωστή στους πολίτες που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να την εφαρμόσει στην πράξη» δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό θα ψηφισθούν κάποια μέτρα, αλλά όχι νέα».
 

Εδώ αρχίζουν τα ψέματα. Η συμφωνία του καλοκαιριού προέβλεπε μέτρα 7,5 δισ. για την τριετία 2016-2018. Τώρα πλέον μιλάμε για πρόσθετα μέτρα 3% του ΑΕΠ (5,5 δισ.) από αύξηση φόρων και μείωση συντάξεων.
 

Σήμερα στο Μαξίμου μπορούν να διοργανώσουν ένα παρτάκι με «διασκεδαστή» τον Καρανίκα αλλά τον λογαριασμό τον έχουν στείλει στους πολίτες. Και αυτό δεν είναι ψέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου