ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Μήπως η ένταση με την Αυστρία είναι «στημένη»;

Απο τις "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ"


Μετά την τραγωδία της μικρασιατικής καταστροφής, η μόνη αντιπαράθεση με την Τουρκία που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επιτυχής για την Ελλάδα, ήταν η σύντομη κρίση του 1987.  


Υπάρχει, όμως, ένα κενό που ακολούθησε την υποχώρηση της Τουρκίας στην κρίση αυτή. Και το κενό αυτό είναι το αναπάντητο ερώτημα γιατί ενώ κερδίσαμε συρθήκαμε στο Νταβός για να καταγράψουμε- για πρώτη φορά- τις διαφορές με την Τουρκία.


Το mea culpa, του Ανδρέα δεν αρκεί ως ερμηνεία για κάποιον καχύποπτο παρατηρητή. Ο οξύνους πρωθυπουργός δεν θα έκανε τέτοιο λάθος.


Μήπως και η κρίση εκείνη ήταν μεθοδευμένη, ακριβώς, για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νταβός; 


Φίλος αναλυτής επικαλείται συγκεκριμένο δημοσίευμα πριν την κρίση.


Το ίδιο ερώτημα προκαλείται και σήμερα. Μήπως η κρίση με την Αυστρία συμβαίνει για να καλυφθεί η συμφωνία της κυβέρνησης να κρατήσει στην Ελλάδα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων έναντι μιας επιτυχούς αξιολόγησης και της παροχής γενναίας οικονομικής ενίσχυσης;  


Το ιστολόγιο iefimerida, αποκαλύπτει σχέδιο και πρόταση της κυβέρνησης για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης εξαιτίας ενός τέτοιου γεγονότος.


Και τα δύο, και η επιτυχής αξιολόγηση και η γενναία οικονομική ενίσχυση, θα συνέφεραν στην κυβέρνηση ενώ, σε μια χώρα που, πλέον, δεν υπάρχει, μερικές εκατοντάδες μεταναστών αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.


Με τη γενναία οικονομική ενίσχυση η κυβέρνηση θα δώσει σε απευθείας ανάθεση, λόγω του επείγοντος, την κατασκευή των υποδομών που απαιτούνται- με ό,τι αυτό σημαίνει για την ελληνική πραγματικότητα- και θα απασχολήσει για ένα χρονικό διάστημα  κάποιους από τον κομματικό στρατό που επιμόνως αναζητούν δικαίωση.


Με την αξιολόγηση η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεπεράσει έναν δύσκολο κάβο και θεωρεί πως θα πάρει ανάσα να συνεχίσει την «αριστερή» της πολιτική. Με ορίζοντα τη συζήτηση για το χρέος που είναι και η ελπίδα της.


Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος η οποία, επίσης, αξίζει να προσεχθεί: 


Η αναίρεση της πολιτικής της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου.  


Τι έλεγε η κ. Χριστοδουλοπούλου; Απευθυνόταν στους πρόσφυγες και τους έλεγε “ελάτε στην Αθήνα να λιαστείτε”.  


Τι θέλει, τώρα, η κυβέρνηση; Να καταστήσει λιγότερο ελκυστική την Ελλάδα.  


Πως; Με το να περάσει το μήνυμα: οι δρόμοι απο την Ελλάδα για την Ευρώπη είναι κλειστοί.



Για άλλη μια φορά ο λαός εξαπατάται. Αυτό το ρευστό πράγμα- μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια- κράτος δεν θα γίνει ποτέ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου