ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΡΙΖΟΛΑΓΝΟΙ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ - Κρούγκμαν: «Λάθος που έγραφα για την Ελλάδα, πίνοντας χύμα τσίπουρο»

Αλλαγή «πλεύσης» για τον νομπελίστα οικονομολόγο, που σε ανάρτησή του παραδέχεται ότι οι εκτιμήσεις του για το «ελληνικό πρόβλημα», γράφονταν υπό την επήρεια παράνομου, μη τυποποιημένου τσίπουρου


Σε πλήρη ανασκευή των θέσεών του για την ελληνική οικονομία, προέβη πριν από λίγο, ο Πολ Κρούγκμαν. Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, ανέφερε στο προσωπικό του μπλογκ, ότι δεν περίμενε πως το οικιακής κατασκευής τσίπουρο, θα επηρέαζε τόσο πολύ τις απόψεις του.
Επηρεασμένος από τις πρόσφατες αλλαγές στο ΦΠΑ, ο Αμερικανός οικονομολόγος, προσπάθησε να ερμηνεύσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, πίνοντας όπως συνήθως το αγαπημένο του ποτό, αλλά όπως ομολόγησε ο ίδιος, στάθηκε αδύνατο.

Η αδυναμία του, σε συνδιασμό με τις πρόσφατες διαψεύσεις των προβλέψεών του σχετικά με τον ΦΠΑ, τον οδήγησαν στην αναθεώρηση της μεθοδολογίας του: «Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται με 23% ο μπάφος και με μόλις 13% η τζιβάνα», φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι.

Όπως είναι γνωστό, ο Πολ Κρούγκμαν ανήκει στην οικονομική σχολή που ενθαρρύνει το «οικιακό παραγωγικό μοντέλο», ως απάντηση στην ομοιομορφία της παγκοσμιοποιημένης παραγωγής. Γι’ αυτό και η απογοήτευσή του από την απαγόρευση του χύμα τσίπουρου, υπήρξε σφοδρό πλήγμα για την κοσμοθεωρία του.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου